Banana bread cu nuci fara gluten si zahar

Banana bread cu nuci fara gluten si zahar

Atat eu cat si Alexandru suntem fani declarati banane si nuci, tocmai din acest motiv am ales sa fac un desert  care sa le contina pe amandoua si uite asa am mesterit rapid o banana bread cu nuci fara gluten si zahar adaugat.

Aceasta banana bread este de fapt un chec clasic, dar cutextura usor umeda de la banane. Am inlocuit faina cu nuci si migdale, ambele maruntite la robot, iar pentru un plus de savoare am folosit ulei de cocos si putina esenta de vanile. Am pus suplimentar o lingura de miere, dar nu este musai daca bananele sunt foarte bine coapte.

A fost un real succes pentru ca la prima strigare s-a mancat deja un sfert din el. Va las si voua reteta mea de banana bread cu nuci fara gluten si zahar adugat.

Ce va trebuie?

3 oua
2 banane (mai mari)
100g nuci romanesti maruntite
100g faina de migdale ( sau migdale maruntite)
100ml ulei de cocos
1 lingurita praf de copt
1 lingura miere ( optional)
esenta de vanilie (optional)

Decor
1 lingura nuci maruntite si cateva felii de banana

Cum se prepara?

1.Batem albusurile spuma, iar intr-un bol separat amestecam galbenusurile, uleiul de cocos, esenta de vanilie si miere pe care le incorporam in spuma de albusuri, urmand sa mai mixam pentru cateva secunde.

2.Adaugam nucile si migdalele maruntite impreuna cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula. Pasam bananele si le adaugam si pe acestea in aluat.

3.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, transferam compozitia si decoram cu feliile de banana si nuca maruntita. Lasam la copt ( foc mediu)  pentru 25-30 de minute in cuptorul deja incins sau pana cand se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *