Bomboane raw vegan cu unt de arahide si cafea dalgona
Este in zadar sa spun cat de mult imi doresc sa ies la o terasa, sa-mi savurez cafea preferata si sa ma bucur in tihna de ea. Pana sa imi devina acest vis realitate, ma multumesc cu bomboane raw vegan cu unt de arahide si cafea dalgona la noi acasa.
Bomboanele sunt fara zahar si pot fi un desert fara gluten daca folositi fulgi de ovaz fara gluten. Pentru aproximativ 10 bucati aveti nevoie de:
- 3 linguri zdravene de unt de arahide
- 2 lingurite de miere ( sau in functie de gust)
- 7 linguri fulgi de ovaz (cu sau fara gluten)
- 2 linguri faina de migdale
- esenta de vanilie
- 3 linguri de apa plata
Toate ingredientele se pun intr-un robot, se maruntesc pana se obtine un amestec omogen si formam bomboanele si in cateva minute avem un desert sanatos si gustos.
Cafeaua dalogna, o cafea cremoasa cu spuma de ness, se face si ea la fel de repede. Aveti nevoie de:
- 2 linguri ness
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri apa fierbinte
- 200ml lapte cald sau rece ( eu am folosit lapte de calde)
Zaharul, nessul si apa calda se mixeaza pana se obtine o spuma cu textura unei bezele. Adaugam laptele intr-un pahar sau cana, iar apoi adaugam si spuma de ness. Este delicioasa, dar mai ales un bilet de iesire la cafeneaua…de acasa.?
-
Pingback: Bomboane vegane cu unt de migdale si cacao - Traditii si delicii