Prajitura cu nuca si cafea

Imi place mult tot ce tine de Italia si de dolce vita…poate prea mult:))). Atunci cand ajungem sa o vizitam, pe langa obiective, eu am deja lista pregatita cu deserturile si felurile de mancare din zona respectiva. Imi place faptul ca folosesc diferite feluri de nuci in deserturile lor si asta cred ca le face si mai bune pentru mine…asa cum este si torta di noci…o prajitura cu nuca si cafea. Suna bine, nu?
Nu doar ca suna bine, dar se face si destul de repede, are o textura grozava si se potriveste de minune alaturi de un espresso.
Ce ziceti? Calatorim putin pe aripile gustului pana in Italia? 🙂
Ce va trebuie?
100g unt moale
2 oua
130g zahar
40ml espresso
100ml lapte batut
150g nuca maruntita
250g faina
5g praf de copt
Cum se prepara?
1. In bolul mixerului adaugam galbenusurile pe care le mixam cu zaharul si esenta de vanilie.
2. Incorporam treptat untul moale si espresso mixand in continuare.
3.Adaugam faina, praful de copt si nucile maruntite.
4. Mixam albusurile spuma pe care le vom adauga in compozitia de mai sus.
5. Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am avut una de 20×20 cm), am transferat amestecul de mai sus si l-am lasat in cuptorul incins pentru 35-40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.




Bine ai venit!

