Tarta cu ricotta si gutui

Tarta cu ricotta si  gutui

Am primit de la nasa mea gutii pe care le-am lasat cateva zile bune langa fereastra sa mai aduca putin miros de toamna la noi in casa. Insa, in weekend am “sacrificat” cateva pentru a pregati o tarta cu ricotta si piure de gutui.

Va recomand sa incercati acest desert mai ales daca va plac gutuile. Este o combinatie intre tarta si cheesecake. Aluatul de tarta face echipa buna cu crema de branza si piureul de gutui usor carmelizat pentru un gust si mai bun.

Noua ne-a placut si m-am gandit sa va las si voua reteta pentru aceasta tarta cu ricotta si piure de gutui mai ales ca sunt la mare cautare in aceasta perioada.

Ce va trebuie?

Aluat tarta

240g faina

110g unt

1 ou

1 plic zahar vanilinat

Umplutura

250g ricotta

200g piure de gutuie

50g zahar pudra

3 oua

1 plic zahar vanilinat

Esenta de vanilie

50g gem de gutui

Piure de gutui

3 gutui medii ( 600g decojite )

1lgt scortisoara

300ml apa +100g zahar

100g zahar pentru caramelizarea gutuilor

Tarta cu ricotta si gutui

Cum se prepara?

1. Inainte sa ne apucam de tarta, trebuie sa pregatim piureul de gutui. Le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Le acoperim cu apa, adaugam zaharul si scortisoara Lasam la fiert pentru 20 de minute la foc mic sau pana cand sunt destul de moi ( verificam cu o furculita). Scoatem gutuile pe o farfurie si le lasam putin sa se racoreasca.

Intre timp, luam o tigaie antiaderenta, adaugam zaharul, iar atunci cand acesta s-a topit complet, adaugam gutuile si mai lasam cateva minute pe foc. Gutuile usor caramelizate le adaugam intr-un robot de bucatarie si le maruntim bine, pana cand capata consistenta unui piure.

2. Pregatim apoi aluatul de tarta. Ingredientele pentru aluat le punem in bolul mixerului si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la frigider pentru 30 de minute.

3.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie cu o grosime de 2cm si o asezam in forma de tarta ( am folosit o tava cu d=24cm) pe care o dam la cuptor pentru 10 minute.

4. Pentru umplutura este nevoie sa mixam ricotta impreuna cu zaharul si oulele. Incorporam apoi piureul de gutui, esenta de vanilie si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

5. Scoatem tarta de la cuptor, adaugam un strat de gem de gutui si umplutura pregatita anterior. Dam tava din nou la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade sau pana capata o culoare usor aramie.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *