Prajitura racoroasa cu cocos si lime

Prajitura racoroasa cu cocos si lime

Ultima zi de vara , dar si prima zi de toamna au fost celebrate cu o prajitura racoroasa cu cocos si lime. Parca tot nu imi vine sa cred ca regina roadelor, toamna, a poposit pe la noi. Vremea de afara inca ma poarta cu gandul la vacanta.

Initial am vrut un pandispan aromat cu multa vanilie si cocos. Apoi m-am gandit ca nu i-ar sta rau si cu ceva crema. Pentru ca imi place foarte mult aroma de lime si lamaie, am facut rapid o crema absolut geniala. Am lins toata cratita dupa ce am asamblat prajitura.?

E inevitabil sa nu te gandesti la zilele de vara si la vacanta cand iei o gura din prajitura asta. Blatul pufos este plin cu fulgi de nuca de cocos. Nu cred ca exista o combinatie mai buna decat cocos cu lime si lamaie. Este geniala!

Pentru ca nu aveti cum sa ma credeti doar vazand niste poze, va las reteta mai jos pentru acesta prajitura racoroasa cu cocos si lime.
Ce va trebuie?
Blat
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina
3 linguri ulei
3 linguri nuca de cocos
1 plic zahar vanilinat
Esenta de vanilie

Crema
500ml lapte
200ml smantana pentru frisca
1 ou
150g zahar
sucul de la o lamaie si un lime
5 linguri de faina

Cum se procedeaza?
1.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.

2.Intr-un bol separat frecam galbenusurile cu uleiul, iar amestecul obtinut il adaugam peste spuma de albus.

3.Adaugam esenta de vanilie si incorporam faina cu ajutorul ini spatule.


4.Dam blatul la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand se rumeneste usor.


5.Intre timp punem la fiert 400 ml lapte cu zaharul. Restul de lapte il amestecam cu faina, iar amestecul obtinut il adaugam peste lapte si mestecam continuu cu un tel sa nu se lipeasca.


6.Cu ajutorul unui mixer batem smantana pana obtinem frisca pe care o adaugam in crema racita. Stoarcem lime-ul si lamaia, iar zeama obtinuta o transferam peste crema.

9.Insiropam putin pandispanul taiat in doua partie egale si adaugam un strat generos de crema si o pastram la frigider.



  • Pe gustul sotului meu,draga Alexandra.Atunci cand vorbim despre voi ( tine) il vad cum cum inghite in sec” ooo Alexndra ce a mai facut bun?!”.
    Esti foarte talentata la acest capitol, dar totodata noi te carcaterizm ca fiind omul bun la toate, prin rabdarea si dedicarea pe care le dobandesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *