Fursecuri din albusuri cu nuca si migdale
De cand am inceput sa trimit din bunatatile noastre catre voi, trebuie sa recunosc ca imi raman ceva albusuri . Asa ca incerc sa le folosesc in alte preparate si sa-i suprind pe ai mei cu ceva bun. Ultima oara am facut fursecuri din albusuri cu nuca si migdale cu aroma de rom.
Mi se par usor de facut, pe langa faptul ca sunt bune rau (asta daca va este pe plac combinatia nuca-rom). De asemenea, mie imi aduc aminte de casa intrucat atunci cand mamei ii ramanea albusuri, facea rapid un chec cu muuulta nuca ( cred ca v-am mai spus ca mama e super priceputa la prajituri ❤).
Acestea fiind spuse, nu mai stau la taclale si va las mai jos reteta pentru aceste fursecuri din albusuri cu nuca si migdale, numa’ bune alaturi de cafeaua de dimineata.
Ce va trebuie?
200g albusuri
90g zahar + 10g zahar vanilinat
100g nuca + 1 lingura de faina
100g migdale
esenta de rom
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam albusurile si zaharul pe care le vom pune pe baie de abur, astfel incat sa se topeasca zaharul, amestecand continuu.
2. Mixam apoi albusurile spuma, incorporand apoi nuca, faina, migdale si esenta de rom.
3. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam din amestecul de mai sus intr-un pos pentru a le da o forma mai draguta.
4. Lasam fursecurile la copt ( in cuptorul deja incins) pentru 15 minute ( la 180 de grade) sau pana cand capata o culoare maronie.