Bulgarasi fragezi cu nuca
Imi plac la nebunie prajiturile cu nuca si nu ratez nici o ocazie sa le pregatesc. Pentru ca mamaie tocmai ce mi-a refacut stocul cu nuca din productie proprie, am ales sa fac niste bulgarasi fragezi cu nuca, care cred ca se potrivesc de minune mai ales in aceasta perioada a anului ❄.
Am folosit atat nuca romaneasca cat si nuca pecan, pe care le-am copt putin inainte astfel incat sa le ofere bulgarasilor o aroma si mai intensa.
Daca vreti sa ii indulciti pe cei dragi, sa stiti ca acesti bulgarasi fragezi cu nuca sunt o idee buna, mai ales ca merg de minune alaturi de o cana cu ciocolata calda si fie vorba intre noi, cred ca si Mosului i-ar placea o portie ?.
P.S. Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 25 de bulgarasi marisori☃️❄.
Ce va trebuie?
200g faina
125g unt moale
150g nuca macinata coapta (am folosti 100g nuca romaneasca si 50g nuca pecan)
40g zahar pudra
10g zahar vanilinat
20g amidon
1 ou
~150g zahar pudra pentru decor
Cum se prepara?
1. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul, urmand ca apoi sa incorporam oul.
2. Adaugam nuca si mixam in continuare.
3. Incorporam treptat faina si amidonul, amestecand apoi cu o spatula pana cand obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la frigider pentru cel putin 2 ore sau cel mai bine pana a doua zi.
4. Pregatim o tava cu hartie de copt, formam bulgarasii din aluat si ii lasam la copt, in cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute la 180 de grade (depinde de cuptor?).
5. Dupa ce a expirat timpul, scoatem bulgarasii din cuptor si ii tavalim prin zaharul pudra.
Sper ca v-am convins sa ii incercati si astept pareri sau poze cu ai vostri bulgarasi fragezi cu nuca.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!?
❤❤