Prajitura cu bezea caramelizata de la mama

Prajitura cu bezea caramelizata de la mama

In weekendul ce a trecut ne-au vizitat bunicii. Bucurie mare pe capu’ nostru, dar si pe al lor. Le era tare dor de cel mic si sper ca au reusit sa isi mai domoleasca nitel dorul. Alexandru a fost in culmea fericirii ca i-au venit tovarasii de joaca. Le-a aratat ce jucarii noi are, cat de bine si-a imbunatatit sutul cu mingea, s-au jucat popice si tot asa. Noi am profitat putin si am iesit sa ne mai plimbam cat timp si-au facut ei de cap.

Weekend-ul acesta a fost fix pe relaxare. Nu a trebuit sa mai gatesc pentru ca mama ne-a adus bunatati pregatite de ea , iar mamaia ne-a trimis zarzavat proaspat din gradina sa. Am pregatit mancare doar pentru Alexandru.

Tot timpul mama ma intreaba daca vreau sa imi faca  ceva de dulce si desi pana acum nu am mai pus-o sa prajitureasca, de data asta nu am mai rezistat. De la mama am invatat tot ce inseamna dulcegarii si alte nebunii. Prajitura cu cocos si cea cu bezea caramelizata sunt preferatele mele. As manca pana mor! Asa ca la desert am avut prajitura cu bezea caramelizata de la mama deliciilor.

Ce va trebuie?
Blat
5 oua
5 linguri faina
2 lingura cacao
5 linguri zahar
2 linguri ulei
esenta de vanilie

Crema
5 galbenusuri
7 linguri zahar
7 linguri nuca macinata
5 linguri lapte
1 pachet unt ( 200g)
1 lingura cu varf de cacao

Bezea
5 albusuri
250g zahar

Cum se pregateste?

1.Batem albusurile pentru blat cu un praf de sare pana obtinem o spuma ferma.


2.Intr-un castron amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusuri si mixam putin pana se incorporeaza bine.


3.Adaugam apoi esenta de vanilie, cacao si faina si amestecam cu o spatula pana obtinem un amestec omogen.

4.Transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la cuptor pentru 25-30 se minute la foc mediu sau pana trece testul cu scobitoarea.

5.Galbenusurile pentru crema se amesteca cu zaharul si laptele, urmand ca amestecul sa se pregatesca la bain marie pana se ingroasa. Adaugam nuca si cacao si mai tinem putin pe foc. Luam cratita de pe foc si adugam esenta de vanilie si untul moale.

6.Albusurile pentru bezea se bat spuma, timp in care punem la caramelizat zaharul. Dupa ce zaharul s-a caramelizat, il adaugam in fir subtire peste spuma de albusuri, mixand usor.

7.Prajitura se asambleaza foarte usor : blat ( putin insiropat) , crema, bezea si ciocolata rasa deasupra.

Zambiti! Iubiti ! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *