Trufe de ciocolata cu lichior de trandafiri
De fiecare data cand pleaca un coleg in concediu, hop si eu cu ” sa imi aduci si mie ceva”. Putina milogeala n-a omorat pe nimeni…eu sunt dovada vie. Asa ca cineva (nu dam nume cine…Andreea? ) a fost in Bulgaria si mi-a adus lichior de trandafiri. Bun rau…rau de tot!
Atat de bun a fost incat am facut niste trufe de ciocolata, aromate cu apa si lichior de trandafiri si “scaldate” in ciocolata si caramel sarat. Se potrivesc de minune alaturi de cafeaua de dimineata sau daca simti nevoie de ceva dulce.
Ce va trebuie pentru 12 trufe de ciocolata cu lichior de trandafiri?
100ml smantana pentru frisca (neindulcita)
150g ciocolata neagra (fara zahar adaugat)
1 lingura cacao neagra
2 lingurite apa de trandafiri
2 linguri lichior de trandadiri
Glazura
100ml smantana pentru frisca
100g ciocolata
2 linguri caramel sarat
Cum se prepara?
1.Incalzim smantana si o adaugam peste ciocolata. Amestecam bine pana cand aceasta se topeste.
2.Incorporam apa si lichiorul de trandadiri, iar la sfarsit adaugam si cacaoa. Amestecul obtinut il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la frigider pentru 3 ore.
3. Formam bomboanele din compozitia de mai sus pe care le vom “scalda” in glazura pe care o pregatim la bain marie.