Crumble cu capsuni si inghetata
Am intampinat ziua de 1 iunie fix cum se cuvine: fara reguli. Asa ca ziua noastra a inceput alaturi de o portie de crumble cu capsuni si inghetata. Da, da, inghetata de la prima ora pentru ca asta inseamna o zi fara reguli, in care fiecare face tot ceea ce isi doreste?.
Am primit de la o colega capsuni care au fost super delicioase si am zis ca s-ar potrivi de minune alaturi de inghetata mea cu fistic si ciocolata belgiana, inghetata pe care am pregatit-o inca din weekend.
Va las si voua aceasta reteta super simpla, pe care cu siguranta o veti incerca si cu alte fructe?.
Crumble
Aluat
100g faina
150g fulgi de ovaz
125g unt rece
50g xylitol
4 linguri lapte vegetal de vanilie
esenta de vanilie
Umplutura
500g capsuni
50g xylitol ( am ales sa folosesc indulcitor)
1.Adaugam intr-un bol ingredientele pentru aluat si incepem sa amestecam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
2. Intr-o tava de tarta adaugam capsunile taiate felii, presaram xylitol, urmand ca apoi sa adaugam aluatul sfaramicios si sa dam crumble-ul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumeneste frumos.
Inghetata de casa cu fistic si ciocolata belgiana
375g lapte condensat (o conserva)
250ml smantana pentru frisca
200g smantana cu 20%grasime
3 linguri crema de fistic ( eu am folosit de la sundaybites) +1/2 lingurita pudra de matcha (optional)
100g ciocolata belgiana + inca 100ml smantana pentru frisca
1. Mai intai pregatim baza, apoi adaugam “aromele”. Intr-un bol mixam smantana pentru frisca pana cand se transforma in frisca, adaugand apoi laptele condensat si smantana. Eu adaug smantana pentru a-mi aduce aminte de frisca pe care o facea mama cand eram eu mica.
2.Compozitia de ma sus o vom transfera in doua boluri. Intr-unul dintre ele vom adauga crema de fistic si pudra de matcha, urmand sa mixam bine cand vom obtine un amestec omogen, iar in al doilea vom adaugam ciocolata topita la bain marie.
3. Veti avea nevoie de o caserola in care veti adauga intr-o parte compozitia cu fistic si in cealalta cea cu ciocolata, pe care o veti da la congelator.