Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria

Astazi praznuim Adormirea Maicii Domnului, una din cele mai mari sarbatori crestine. In aceasta zi, Fecioara Maria, a fost ridicata la Ceruri, cu trup si suflet, iar potrivit traditiei, Maica Domnului ar mai fi trait 11 ani dupa ce Fiul sau S-a inaltat la Ceruri.

La fel ca in ziua de Bunavestire si de aceasta data a fost anuntata de catre Arhangheli ca va merge la viata vesnica. Stiind acest lucru, Maica Domnului le spunea mereu celor dragi: ” nu faceti din mutarea mea pricina de doliu, ci umpleti-va de bucurie si mai mare. Doresc sa merg la Fiul meu”.

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria

Ca la orice sarbatoare mare, sunt multe traditii si obiceiuri si de Sfanta Maria. Astazi nu se lucreaza, ci oamenii merg la biserica si dau de pomana, mai ales pepeni verzi si galbeni. De asemenea, fetele nemaritate duc la biserica flori culese din gradina si le aseaza la icoane, astfel familiile acestora vor fi ferite de necazuri.

Se spune ca daca infloresc trandafirii in ziua de Sfanta Marie Mare, atunci toamna va fi una lunga. Tot acum, ciobanii isi coboara oile de la munte, semn ca vara este pe sfarsite.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *