Cornulete cu magiun de prune

Unul dintre deserturile pe care cred ca toti l-au incercat macar o data sunt aceste cornulete cu magiun de prune sau rahat. Mama le pregatea destul de des, mai ales in perioada de iarna cand avea osanza. Ieseau atat de fragede si bune, incat uneori nici nu mai asteptam sa le pudreze cu zahar.
Eu nu am avut osanza, dar am folosit unt si smantana, iar aluatul a iesit la fel de fraged si usor de lucrat cu el. Mie imi place sa fie usor aromat, asa ca esenta de vanilie si coaja de lamaie sunt nelipsite.
Sper ca si voua va plac la fel de mult, asa ca va las reteta.
P.S. Tot pe blog mai gasiti doua retete de cornulete pe care le puteti incerca cu incredere: cornule poloneze (aluat din unt, faina si crema de branza) sau cornulete cu nuca si vanilie.

Aluat
450g faina
20g zahar vanilinat
1 ou
200g unt moale
200g smantana (25% grasime)
5g praf de copt
Coaja de lamaie
Esenta de vanilie
Cum se prepara?
1. In bolul mixerului adaugam untul moale, smantana, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si incepem sa mixam
2. Incorporam oul, iar apoi faina si praful de copt.
3. Mixam in continuare pana cand avem un amestec omogen pe care il vom acoperi in folie alimentare si il vom lasa la frigider minim 30 de minute sau chiar si peste noapte
4. Luam aluatul de la frigider, il intindem intr-o foaie dreptunghiurala din care vom forma triunghiuri. La baza fiecaruia adaugam magiun de prune si incepem apoi sa rulam spre varf.
5. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartir de copt, lasandu-le in cuptorul incins pentru 20-30 de minute.
6.Le primenim cu o leaca de zahar pudra vanilinat si sunt numai bune de mancat si luat la pachet 🙂



Bine ai venit!

