Tort cu nuca (fara faina)

Tort cu nuca (fara faina)

Am primit anul trecut in dar o carte cu  “diverse retete pentru prajituri -dulceturi -cozonaci”, carte unde am gasit si reteta acestui tort cu nuca (fara faina). Eu una sunt mare fan nuca asa ca m-am oprit la acest desert fara a sta pe ganduri.

Are putine ingrediente, se face destul de repede, iar gustul e genial. Nu contine faina,  este insiropat cu cafea si decorat cu frisca. Ce-ti mai poti dori alaturi de o cupa de inghetata?

Sper ca v-am facut curiosi si vreti sa il incercati. Reteta este scrisa pas cu pas din carte :).

Ce va trebuie?

200 ml apa
200g zahar
300g nuci macinate
3 linguri cacao
6 oua
100 ml cafea
250ml smantana pentru frisca

Cum se prepara?

1. Se pun pe foc apa si zaharul pana se dizolva cel din urma. Apoi se adauga nucile amestecate cu lingurile de cacao si se amesteca continuu toata compozitia pana se ingroasa.

2. Se lasa la racit apoi adaugam pe rand cele 6 galbenusuri si albusurile batute spuma.

3. Se coace la foc potrivit ( 180 de grade)  pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoare.

4. Pregatim cafea pentru insiropat ( undeva la 100 ml) . Eu am adaugat si o lingura de zahar, sa fie putin mai dulce.

5. Insiropam tortul si dam deoparte, timp ij care batem smantana pentru frisca.

6. Decoram tortul cu frisca si cacao si il servim alaturi de cafeaua de dimineata sau o cupa de inghetata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *