Palmer House Brownie (reteta originala)

Palmer House Brownie (reteta originala)

Imi place tare mult ciocolata si cred ca acesta este si motivul pentru care brownie este una dintre prajiturile mele preferate. Acest desert ciocolatos care poate fi gasit sub diferite forme …simplu, cu nuci, caramel si cate si mai cate are o poveste tare interesanta.

In cautarea retetei originale, internetul m-a condus pana la celebrul hotel Palmer House din Chicago, locul unde s-a pregatit pentru prima data aceasta prajitura ciocolatoasa…in anul 1893. In acel an Bertha Palmer l-a rugat pe patiserulul hotelului sa pregateasca un desert potrivit pentru doamnele care participau la Columbian Exposition World’s Fair din Chicago. Cererea ei a fost una simpla, respectiv un desert care sa poata fi pus intr-o cutie de pranz si.manacat cu usurinta in timp ce participau la eveniment.

Palmer House Brownie ( reteta originala)

Rezultatul a fost acest brownie, “The Palmer House Brownie”, realizat din multa ciocolata pentru a avea o densitate asemanatoare unui fudge si acoperit cu o glazura decadenta de nuca si caise.

Desertul a aparut pentru prima oara sub denumirea de “brownie” in Catalogul Sears Roebuck publicat in Chicago in 1898, iar de atunci este vandut si in prezent la hotelul Palmer House din Chicago.

Sursa: Palmer House Hilton Hotel

Am incercat-o si eu si da, este un desert incredibil de bun. Originalul este tot timpul mai bun :).

Ce va trebuie?

150g ciocolata neagra (60% cacao)
5 oua
280g unt
350g zahar
200g nuci
100g faina
2g praf de copt

Glazura
125ml apa cup water
250g gem de caise
1 folie gelatina

P.S. In reteta originala, cantitatile pentru glazura sunt duble.

Cum se prepara?

1. Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu untul si zaharul.

2. Intr-un bol amestecam faina si praful de copt.

3. In amestecul de ciocolata incorporam treptat oualele. Omogenizam bine.

4. Transferam amestecul in bolul cu faina si amestecam in continuare

5. Transferam totul intr-o tava (20×20) tapetata cu hartie de copt, adaugam nuca si lasam la copt pentru 35-40 de minute (verificam cu o scobitoare).

6. Cat timp prajitura este la cuptor, pregatim glazura prin incalzirea la bain marie a gemului de caise. Cand amestecul este unul lichid, adaugam foaia de gelatina pe care am tinut-o la hidratat in apa rece pentru cateva minute.

7. Scoatem prajitura, o dichisim cu glazura si o servim in voie 🙂



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *