Tort Sacher varianta de post

Tort Sacher varianta de post

Sunt fan tort sacher, mai ales de cand am avut ocazia sa gust din unul de la mama lui. Avand in vedere ca in aceasta perioada fac doar deserturi de post, sa ca am pregatit si un mini tort sacher in varianta de post.

Am ales sa fac un mini tort, tocmai pentru a nu fi tentata sa mananc prea mult, insa daca aveti mai multi pofticiosi in familie va recomand sa dublati cantitatile caci se termina destul de repede.

Ce va trebuie?
Blat ( d= 20cm)
150g faina
50g cacao
120g zahar
200 ml apa calduta
50 ml ulei
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet de mere
Esenta de vanilie
Gem de caise ( 300g)

Glazura
100g ciocolata neagra
30g zahar
30ml apa

Cum se prepara?

1. Intr-un bol adaugam faina, cacaoa si bicarbonatul de sodiu.

2. Dizolvam zaharul in apa calduta, adaugand apoi uleiul si otetul de mere.

3. Amestecam ingredientele lichide cu cele solide, transferam compozitia intr-o tava de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit pentru 20/25 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4. Lasam blatul la racit, apoi il impartim in doua partie egale. Ungem prima jumatate cu gemul de caise ( avand grija sa mai pastram undeva la 100g ), adaugam celalalt blat si ungem cu gemul ramas. Lasam deoparte pentru 15-20 de minute.

5. Topim apoi la bain marie ciocolata impreuna cu zaharul si apa. Decoram tortul cu glazura obtinuta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *