Timp, incotro mergi?

Timp, incotro mergi?

“Timp, incotro mergi? Spre ce meleaguri noi, grabit, alergi?” Este intrebarea pe care i-as adres-o timpului fara doar si poate, daca as avea aceasta posibilitate. Mie mi se pare ca ma aflu intr-un film care se deruleaza pe repede-nainte. Imi dau seama de cat de repede trece timpul mai ales atunci cand ma uit la cel mic si vad cat a crescut.

Chiar daca tehnologia este in continua dezvoltare si avem la indemana atatea masinarii care sa ne scuteasca de o groaza de lucruri, tot ajungem in momentul in care spunem ca nu avem suficient timp. Simt asta pe pielea mea! Desi nu mai pierdem timpul cu spalatul rufelor pentru ca exista masina de spalat, nu mai stam sa framantam aluaturi pentru diferite bunataturi caci exista masina de facut paine, folosim din ce in ce mai mult masina astfel incat sa ajungem mai repede si tot nu ne ajunge timpul, iar exemplele ar putea continua.

Am citit un articol fix despre acest lucru despre cum s-a scurtat timpul. Cu alte cuvinte, pentru mii de ani rezonanta Shumann (sau “pulsul” Terrei) a avut aceiasi valoare de 7.8 Hz, dar incepand cu 1980 s-a constatat o accelerare rapida, aceasta ajungand azi la 12 Hz. Conform oamenilor de stiinta, acest lucru se traduce prin miscsorarea zilei de la 24 de ore la 16 ore.

Ce e de facut? Cred ca ar trebui sa ne bucuram mai mult de fiecare moment la intensitate maxima, sa incercam sa nu mai pierdem putinul timp pe care il avem pe lucruri lipsite de importanta, care nu ne aduc fericire sau implinire sufleteasca. Stiu ca teoria suna bine si ca e mai greu cu practica, dar trebuie incercat chiar daca nu ne iese mereu. Trebuie sa fim constienti de faptul ca sunt etape din viata noastra, a copiilor nostri cu care nu ne vom mai intalni si ar fi pacat sa nu traim aceste sentimente unice si sa avem regrete mai tarziu.

Pentru anul acesta mi-am propus mai mult ca oricat sa prioritizez lucrurile cu adevarat importante si sa colectionez cat mai multe amintiri si sa savurez la maxim fiecare clipa alaturi de toti ai mei.

? Unsplash ( Jon Tyson)  • Raspunsul la intrebarea “Timp, incotro mergi?” ramine inca neelucidat. Cert este ca, de indata ce ne dam seama de cat de trecator maiestuos este timpul, incepem sa il traim cu mai multa constientizare si sa apreciem fiecare moment pe care il avem. Trebuie sa ne bucuram de fiecare secunda pentru ca ea nu se va mai intampla niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *