Prajitura cu mere, budinca de vanilie si aluat razuit

Prajitura cu mere, budinca de vanilie si aluat razuit

Cred ca multi dintre voi au mancat clasica prajitura cu aluat razuit. Eu una m-am tot bucurat de ea in copilarie pentru ca mama imi facea mereu dulciuri in casa, aceasta fiind una dintre ele. Fie ca o pregatea cu umplutura de gem cu nuca, fie budinca de vanilie si fructe de sezon, era tare buna.

De data aceasta m-am gandit sa o surprind eu pe mama, asa ca ultima data cand am fost la ei in vizita, i-am dus aceasta prajitura cu mere, budinca de vanilie si aluat razuit. S-a mancat, nu s-a comentat nimic, semn ca a fost buna­čśů.

Lasand gluma la o parte, sa stitit ca este perfecta pentru aceasta perioada, intrucat puteti inlocui merele cu alte fructe de sezon, cum ar fi pere sau gutui. In cazul in care vi se pare ca ar fi o reteta prea complicata, sa stiti ca nu este deloc asa, dar va puteti convinge imediat, in timp ce parcurgeti reteta­čśü.

Ce va trebuie?

Aluat

350g faina
120g unt
2 oua
50g zahar brun
10g zahar vanilinat
5g praf de copt

Umpltura de fructe

Mere

1kg mere decojite
30g unt
3 linguri zahar brun
scortisoara
esenta de rom
100g nuca ( pe care am copt-o inainte)

Budinca de vanilie

500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat
30g unt

Cum se prepara?

1.Pentru inceput ne ocupam de aluat. Asa ca,  adaugam faina intr-un bol, praful de copt, zaharul si amestecam. Adaugam apoi untul si incepem sa framantam, incorporand treptat cele doua oua. Framantam bine pana cand aluatul devine unul omogen, il impachetam intr-o folie alimentara si il lasam la frigider pentru 2 ore.

2. Intre timp calim putin merele. Intr-un wok adaugam untul, merele decojite si taiate in cubulete, zaharul brun si 3-4 linguri apa plata. Dupa 10 minute, adaugam esenta de rom si scortisoara, lasand amestecul sa se raceasca bine.

3. Dupa ce am pregatit merele, pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor dupa pachet, iar la sfarsit adaugam untul, pentru a-o oferi o textura si mai cremoasa.

4. Pregatim o tava dreptungiulara pe care o tapetam cu hartie de copt. Luam aluatul de la frigider pe care il injumatatim. Dam prin razatoare prima jumatate, adaugam merele calite si nuca, budinca, urmand ca la sfarsit sa acoperim cu restul de aluat dat prin razatoare. Prajitura o dam la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand se rumeneste usor la suprafata.

P.S. Daca ati incercat si voi aceasta prajitura cu mere, budinca de vanilie si aluat razuit, astept cu nerabdare sa imi spuneti daca v-a placut!ÔŁĄ



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *