Papanasi la cuptor cu dulceata

Papanasi la cuptor cu dulceata

De fiecare data cand ajungem la munte ne delectam papilele gustative cu papanasi. Nu stiu cum, nu stiu de ce, dar asociez muntele cu papanasii­čĄö. Pentru ca ne plac atat de mult, aleg sa pregatesc varianta mai sanatoasa, renuntand astfel la prajit si facandu-i la cuptor, fiind o varianta potrivita si pentru cel mic.

Este o reteta super simpla, fara zahar adaugat, tocmai pentru a-i putea servi cu dulceata din belsug si smantana dolofana. Pentru ca nu ne-am refacut stocul de bunatati din camara mamei, am ales dulceata cu capsuni si afine de la RaureniÔŁĄ.

Sper ca v-am facut curiosi si vreti sa incercati aceasta varianta de papanasi la cuptor cu dulceata.

Papanasi la cuptor cu dulceata

Ce va trebuie?

500g branza dulce
5 oua
100g smantana
100g unt moale
50g indulcitor
50g gris
50g faina alba
5g praf de copt
coaja de la 1 lamaie
esenta de vanilie

Cum se prepara?

1.Intr-un bol incapator adaugam branza dulce, smanata, untul moale, indulcitorul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si galbenusurile de ou. Mixam bine pana obtinem un amestec omogen, urmand sa incorporam cu o spatula faina, grisul si praful de copt.

2.Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitia de mai sus. Pregatim formele de copt ( am folosit niste forme pentru gogosi), adaugam compozitia si lasam la copt pentru aproximatix 25-30 de minute, la foc mic, sau pana cand se rumenesc usor sau trec testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *