Atitudinea face diferenta!

Atitudinea face diferenta!

Sunt acel om caruia nu ii place sa stea in patratica lui. Mi-a placut mereu sa aflu mai multe lucruri, sa invat, sa impartasesc din ceea ce stiu si mereu sa sar in ajutorul celorlalti. Nu fac lucrurile de mantuiala si cine ma cunoaste poate confirma faptul ca sunt extrem de implicata ( poate prea mult­čÖł) in tot ceea ce fac.

Nu mi-a placut niciodata sa merg dupa un anumit tipar doar pentru ca asa fac altii sau pentru ca “trebuie” si da…sunt genul de om care atunci cand are de ales intre dreptate si pace, de foarte multe ori alege dreptatea.

Cu timpul am invatat sa ma fac auzita, sa iau atitudine, insa doar dupa ce am stat multi ani cu capul plecat, lucru care nu mi-a facut deloc bine. Nu e usor sa spui ceea ce gandesti pentru ca ajungi in situatia in care tu pari cel anormal pentru ca doar tu te ridici cu pretentii, tu ai mereu ceva de comentat, dand astfel impresia ca nimic nu iti convine. Insa..

De ce sa nu ii incurajam pe cei care iau atitudine si care vor sa schimbe ceva? Cati nu se plang de tara in care traim? De serviciu? De nesimtirea oamenilor din jur? Insa daca doar ii vedem si ii semnalam, oare cu ce ne ajuta? Noi trebuie sa luam atitudine pentru ca de la noi incepe schimbarea. Noi trebuie sa punem stop lucrurilor care nu sunt in regula, mai ales celor care ne fac sa ne simtim aiurea. Faptul ca ne multumim cu raspunsuri de genul “asta e tara in care traim” , “astia sunt” sau mai rau ” tu esti mai destept si TREBUIE sa ii intelegi ca atat pot”,  nu ne ajuta.

Atitudinea face diferenta si vreau sa cred ca generatiile care vor veni vor lua atitudine si nu vor sta cu mainile in san mai ales atunci cand normalul devine…anormal.

Asa ca…

Sa nu ne fie frica sa spunem ceea ce gandim! Da, adevarul doare, insa aici imi vine in mintea vorba lui Seneca: “prefer sa deranjez cu adevarul, decat sa fac pe plac cu lingusiri”.

Sa nu ne fie frica sa luptam pentru noi! Daca noi nu ne respectam nici altii nu o vor face!

Sa nu ne fie frica sa ne sustinem punctul de vedere.

Sa nu ne fie frica sa fim oameni!

­čôŞ fotografdezambete.roLas─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *