Pandispan pufos cu gutui si nuca

Pandispan pufos cu gutui si nuca

Am primit de la prietena mea gutui parfumate, atat de parfumate incat miroase in toata casa de la ele si imi place de mor. Evident ca am mesterit ceva cu ele, insa nu ceva prea complicat pentru ca timpul nu a fost prieten cu mine in aceasta saptamana. Am ales sa fac un pandispan pufos cu gutui si nuca si putin rom. Ahamz, romul a fost cireasa de pe gutui ca sa zic asa?.

Tot ce pot sa va spun este ca s-a mancat instant. Daca doriti sa faceti din acest desert unul potrivit si pentru cei mici, tot ce trebuie sa faceti este sa renuntati la adaugarea romului si sa folositi un indulcitor ( cum ar fi xylitolul). Insa nu ma mai intind la vorba si zic sa va las acusica reteta pentru acest pandispan pufos cu gutui si nuca.

Pandispan pufos cu gutui si nuca

Ce va trebuie?

1 gutuie mare sau 2 de dimensiuni mici
6 oua
6 linguri de zahar + 50g
7 linguri rase de faina
3 linguri de ulei
o mana de nuci
4 linguri de rom

Cum se prepara?

1. Mai intai pregatim gutuile. Le decojim de coaja, scoatem samburii, le taiem in cuburi si le punem intr-un wok. Adaugam zaharul si lasam pe foc 5-10 minute, iar la sfarsit adaugam romul si mai lasam pe foc 2 -3 minute.

2. Cat timp se mai racoresc gutuile, pregatim pandispanul. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, iar intr-un bol separat amestecam galbenusurile cu uleiul, urmand apoi sa le adaugam treptat peste spuma de albusuri, mixand in continuare. Renuntam la mixer si incorporam trepat faina cu ajutorul unei spatule.

3.Tapetam o tava de copt (18×30 cm) cu hartie de copt in care transferam un sfert din aluat, apoi adaugam nuca si jumatate din compozitia cu gutui,  iar aluat, iar gutui si nuca pana cand terminam toata compozitia. Pastram putina nuca pentru decor.

4. Lasam pandisapanul sa se relaxeze in cuptor  pentru 30-40 de minute la 160 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *