Ce am facut de ziua mea?

Ce am facut de ziua mea?

Pe langa sedinta foto care a devenit o traditie, plecarea la munte a fost un cadou de familie. Cum m-am petrecut si ce am facut de ziua mea, va spun imediat.

Am profitat de ziua libera pe care o am cadou de la serviciu si am avut un weekend prelungit. Am ales destinatia finala la Predelut, langa Bran, tocmai pentru a mai vizita imprejurimile, avand in vedere ca noua ne place sa colindam pe ici pe colo si sa nu stam locului.

Asa ca prima oprire a fost la Brasov din doua motive: sa ne mai intindem oasele putin, dar si pentru ca Alexandru si-a facut un obicei din a se juca prin Piata Sfatului, mai ales cu porumbeii.

Am profitat de vremea frumoasa, asa ca ne-am asezat la o terasa unde am savurat cafeaua de dimineata, am trecut si pe la libraria Libris St.O.Iosif de unde Alexandru s-a ales cu 2 carti, urmand la final sa vizitam Muzeul de Istorie din Brasov pe langa care cred ca am trecut de o mie de ori, dar niciodata nu i-am calcat pragul.

Pe langa obiectele expuse, am putut admira si Expoziţia “Citius, Altius, Fortius! – Secvenţe din istoria sportului românesc”  care a marcat Ziua Olimpica. Aceasta expozitie se va termina la sfarsitul acestei luni asa ca profitati sa mergeti pana la muzeu. Noi am fost impresionati de faptul ca am putut vedea echipamentele de concurs si medalii ale unor campioni olimpici, mondiali si europeni din tara noastra.

Muzeul de Istorie din Brasov

Ce puteti vedea la expozitie?


•  schiful simplu cu care Elisabeta Lipa a devenit campioana olimpica la Barcelona (1992)


• pagaia semnata de Ivan Patzaichin

• diferite medalii olimpice si trofee din toate categoriile (gimnastica, atletism, etc)


• colectia de patrimoniu sportiv a campioanei olimpice Gabi Szabo


• in “Sala Mingii” puteti vedea diferite mingii semnate de sportivi precum Ghita Muresan, Simona Halep, Cristina Neagu, Andrei Pavel sau banderola de capitan al lui Gica Hagi


• costumele de scrima ale Anei Popescu, Mihai Covaliu, Simona Gherman pot fi admirate in sala “Noblesse Oblige”, alaturi de cel mai vechi costum de scrima, cel al lui Horia Rosetti


• alte costume apartinand altori sporturi olimpice cum ar fi: judo ( costumul Alinei Dumitru de la JO Beijing – 2008), manusi de box semnate de Leondard Doroftei si Lucian Bute.

Dupa aceasta vizita ne-am inducit la o cofetarie cu ceva bunatati locale, urmand apoi sa pornim din nou la drum catre pensiunea unde urma sa ne cazam, Pensiunea Inspire View. Daca va intrebati cum a fost, va pot spune ca a fost o sedere tare draguta, mai ales pentru Alexandru care si-a facut noi prieteni, o pensiune cu multe plusuri, dar si cu putine minusuri pe alocuri.

Plusuri

•  priveliste tare frumoasa ( cred ca de aici si numele?)

•  este curata, iar camera noastra, una tripla, a fost destul de ok

• loc de joaca pentru copii ( cu de toate)

• iubitorii de animale pot veni linistiti pentru ca sunt permise animale de companie

• mic dejun generos

• plata cu tichete de vacanta

Minusuri

• meniul nu era foarte bogat ( cel putin asa mi s-a parut mie)

• personalul ospitalier, doar ca o singura persoana nu facea fata la toti turistii si astfel servirea era intarziata

A doua zi, de ziua mea, ne-am trezit ca de obicei de dimineata, iar baietii mei au inceput cu urarile ceea ce a facut acest inceput de 31 de ani sa fie unul de vis.

Dupa ce am servit micul dejun, am plecat spre Povestea Calendarului, in Porumbacu de Sus, un drum de vreo 2 ore si ceva, dar care a meritat. Este un loc cu totul si cu totul de poveste, care ne-a fermecat de la prima casuta de turta dulce pana la cea a lui Mos Craciun. Fiecare casuta are o mica descriere in versuri, sub forma unei ghicitori, iar unele dintre ele gazduiesc suveniruri, dulcegarii si alte lucruri pe care le veti descoperi cu siguranta daca le veti face o vizita.

Din cate am citit pe site-ul lor, totul a inceput ca o joaca in anul de glorie al pandemiei, cand doi parinti ajutati de intreaga familie au dat nastere acestui loc, unde se impletesc armonios elemente din  folclorul romanesc, cu cele din lumea basmului. Noua ne-a placut tare mult, motiv pentru care il recomand deopotriva copiilor, dar si parintilor.

Conform planului maret, urmatoarea oprire a fost la Sibiu, insa nu inainte de a opri la o benzinarie pentru a-si lua Alexandru masinuta promisa. O fi fost ziua mea, dar trebuia sa primeasca si el ceva. Aceasta oprire la benzinarie a fost una si cu totul aparte, nu de alta, dar prietena mea si-a facut aparitia. Nu, nu am imortalizat momentul, dar o cred pe cuvant cand spune ca am avut o fata de pus in rama?.

Stiam ca e fanul meu si ca imi urmareste activitatea din online, ma gandeam eu ca mintea ei pune ceva la cale, dar nu ma gandeam sa ma “urmareasca” la propriu prin Sibiu. A fost o mega surpriza! Ne-am plimbat apoi cu totii prin Sibiu in cautarea unui restaurant instagramabil si cu mancare buna (primul de pe lista mea, Jules Bistro, gazduia un eveniment, asa ca a trebuit sa ne reorientam), insa dupa ce am dat kilometrajul peste cap, ne-am tras sufletul la o terasa din Piata Mare.

In drumul spre pensiune am trecut prin satul Ohaba, unde din pacate a fost inchis la Moara cu Apa pe care ne doream sa o vizitam, aceasta fiind cea mai veche moara din Tara Fagarasului. Am profitat insa de peisajele superbe, caci drumul spre pensiune a fost extrem de frumos.

Am avut o zi grozava, in care baietii mei m-au rasfatat cum au stiut ei mai bine, prietenii mi-au fost alaturi la propriu, vremea a fost perfecta, iar mesajele si urarile voastre mi-au indulcit si mai mult ziua.❤



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *