La plimbare prin Cotroceni

La plimbare prin Cotroceni

În fiecare weekend încercăm să colindăm cât se poate de mult pentru că puțină explorare urbană e fix ce ne trebuie. Am ales un cartier mai vechi al Bucureștiului și uite așa am ajuns la plimbare prin Cotroceni. Mereu mi-a plăcut zona, are un aer boem care te duce cu gândul la Bucureștiul de altă dată.

Acest cartier este fără doar și poate o adevărată bijuterie arhitecturală pentru București datorită celor două stiluri arhitecturale predominante: Neoromânesc și ArtNoveau. Probabil mulți bucureșteni au sesizat că sunt o multitudine de străzi cu nume de doctori și asta pentru că aici au locuit mulți medici și cadre militare, printre care cel mai cunoscut este Carol Davila, care a locuit pe cea mai veche stradă din cartier, respectiv strada care acum îi poartă numele.

Am început plimbarea noastră încă de dimineață, iar prima oprire a fost pe strada dr. Joseph Lister. Liniștea de aici mi-a atras intens atenția. Pentru o clipă am uitat că suntem în Bucureștiul agitat și zgomotos de zi cu zi, și m-am teleportat  instant într-un vârf de munte. Nu știu dacă așa e mereu, da’ cel puțin în această sâmbătă așa a fost.

Poate mă veți întreba ce ați putea vedea pe o astfel de stradă în afară de case. Poi nu prea ai ce să vezi, însă aceste case sunt pur și simplu incredibil de frumoase, cu o arhitectură aparte și sunt sigură că au și câteva povești în spate pe care aș vrea să le descopăr. Atunci când zici că ai văzut cea mai frumoasă casă, mai mergi puțin și dai de altă și mai frumoasă. Este o adevărată expoziție în aer liber. Le-am admirat pe fiecare în parte, am făcut puțină mișcare, câteva poze, iar următoarea oprire a fost pe Stradă Doctor Frederic Joliot-Curie 1, la Pergola Cotroceni, unde ne-am încărcat bateriile cu mâncare bună și desert și mai bun.

Am ajuns într-un final la Casa “Prințului Nicolae” sau Casa “Steinbach” care este vis a vis de intrarea principală în Palatul Cotroceni, fiind situată pe Bulevardul Eroii Sanitari. Este de o frumusețe aparte, în stil neoromânesc, fiind ridicată la începutul secolului XX și extinsă după 1921.

Sper că v-a plăcut la plimbare prin Cotroceni și aștept să îmi spuneți voi ce locuri frumoase mai vizitați prin București.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *