Biscuiti vegani cu fistic, nuca si ulei de masline

Biscuiti vegani cu fistic, nuca si ulei de masline

Atunci cand Alexandru sta acasa pentru ca este racit si nu merge la gradinita, este musai sa gasesc ceva pentru a-l tine ocupat. Una dinre activitatile lui preferate este sa stea sa prajitureasca. Asa ca am ales sa facem impreuna cativa biscuiti vegani cu fistic, nuca si ulei de masline.

Este o reteta super rapida si versatila, dar mai ales fara zahar adaugat. Puteti inlocui cu usurinta fisticul sau nucile cu stafide, bucati de ciocolata neagra, merisoare sau orice va este pe plac. Important este sa va luati formele din dotare, dar si micii ajutori de bucatari. La sfarsitul acestei retete, te alegi cu un copil fericit care si-a facut proprii biscuiti, dar si cu o gustare delicioasa si sanatoasa.

Daca aveti pofta de un dulce rapid, atunci aceasta reteta de biscuiti vegani cu fistic, nuca si ulei de masline este binevenita.

Ce va trebuie?

150g margarina bio Alsan
300g faina
3 linguri miere
2 linguri ulei de masline
2 linguri fistic maruntit
2 linguri nuca maruntita
putina esenta de vanilie

Cum se prepara?

1. Intr-un bol mixam bine margarina la temperatura camerei impreuna cu mierea, uleiul de masline si esenta de vanilie

2. Dupa ce am obtinut o pasta omogena incorporam treptat faina

3. Impartim compozitia in doua parti egale, urmand ca intr-una sa adaugam fisticul si in cealalta nuca.

4. Formam doua bile din aluatul de mai sus pe care le lasam la frigider pentru 30 de minute.

5. Intindem aluatul intre doua foi de copt pentru a nu se lipi si decupam formele dorite.

6. Adaugam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute sau pana se rumenesc putin.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *