Pandispan inimos cu capsuni si zmeura fara zahar
De curand au aparut capsunile romanesti, dar si zmeura. Sunt atat de parfumate si gustoase incat nu am rezistat sa nu cumpar si sa pregatesc ceva rapid cu ele. Am ales sa fac un desert rapid asa ca am pregatit un pandispan inimos cu capsuni si zmeura fara zahar adaugat.
Pandispanul mi se pare cea mai rapida idee de a pregati ceva dulce, mai ales pentru prichindei. Poate fi pregatit cu orice tip de fructe sau nuci si astfel acest banal pandispan va fi mereu diferit. Am ma incercat varianta cu mure si coacaze rosii ( aici) sau cu cirese ( aici). Va las si voua reteta mai jos pentru pandispan inimos cu zmeura si capsuni.
Ce va trebuie?
6 oua
6 linguri rase de eritritol ( indulcitor natural)
6 linguri faina alba
1 lingura faina de migdale
4 linguri ulei
esenta de vanilie
capsuni si zmeura (~200g)
Cum se prepara?
1.Separam galbenusurile de albusuri, iar albusurile le batem spuma impreuna cu eritritolul. Intr-un castron amestecam galbenusurile impreuna cu uleiul, urmand ca amestecul rezultat il adaugam treptat peste spuma de albusuri, mixand pana se incorporeaza bine.
2.Adaugam putina esenta de vanilie , renuntam la mixer si adaugam treptat faina si faina de migdale cu ajutorul unei spatule.Transferam compozite intr-o forma de silicon si adaugam capsunile taiate in jumatati si zmeura, pudrate cu putina faina. Bagam tava la cuptor la foc mediu pentru 25 de minute sau pana cand se rumeneste sau pana cand trece testul cu scobitoarea
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!