Activitati senzoriale pentru prichindei

Activitati senzoriale pentru prichindei

Chiar daca nu am mai scris despre activitatile pe care le-am facut, saptamana trecuta am pus accentul pe jocul senzorial de la desenat cu gheata pana la spuma de ras. Aceste activitati senzoriale contribuie la dezvoltarea activitatilor fizice, creative, emotionale si cognitive. Conform cercetatorilor de Harvard University,  creierul copiilor se dezvolta mai mult pana la varsta de 3 ani decat o va face in toata viata sa, iar aproape 1 milion de noi conexiuni neuronale se realizeaza in fiecare secunda, dezvoltand astfel functii ale corpului, procese cognitive si emotii.

Activitatile si trairile din aceasta perioada ajuta la dezvoltarea si conturarea abilitatilor. Jocul senzorial implica toate simturile, dar mai ales dezvolta motricitatea fina, coordonarea ochi-mana si creativitatea. Va las mai jos cateva idei pe care noi le-am pus in practica.

1.Pictura cu gheata

Aceasta activitate distractiva de vara a fost binevenita pentru ca cei mici sa isi dezvolte creativitatea, simtul tactil si cel de observare. Aveti nevoie de cateva pahare de plastic, betisoare colorate, apa si acuarele. Am folosit betisoare colorate pentru ca cei mici sa asocieze culoarea acestora cu cea din pahar. Dupa ce s-au plictisit de “pictat” au trecut la spartul ghetii.

2. Pictura cu buretele

Lui Alexandru ii plac formele geometrice  asa ca am decupat cateva forme din burete de bucatarie si am lipit cate un betisor pentru a putea fi mai usor de manevrat.A studiat textura buretului, fiind super incantat de urmele lasate. Bineinteles ca nu a ratat sa picteze si cu degetele.

3.Pictura cu spuma de ras

Aici lucrurile sunt si mai distractive. Am turnat o cantitate considerabila de spuma, urmand ca Alexandru sa adauge colorant de diferite culori. A folosit putin pensula pentru a desena in felul sau diferite forme, insa a renuntat rapid in favoarea mainilor. Nu are rost sa va spun ca este o activitate care implica haine de schimb­čĄú.Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *