Prajitura cu fistic, iaurt grecesc si rodie
Am avut pofta de ceva dulce si m-am gandit sa pregatesc ceva cu nuca. Cum tocmai ce ne-am refacut stocul de nuci ( romaneasca si nuca pecan coapta – preferata lui Alexandru) am cumparat si putin fistic crud pe care am zis sa il folosesc pentru o prajitura super simpla si racoroasa cu iaurt grecesc si rodie.
Blatul este usor umed, cu gust intens de fistic, dar crema acrisoara de branza si samburii de rodie vin si calibreaza perfect aromele. Este un desert fara zahar adaugat, am folosit indulcitor natural pentru blat si miere pentru crema, fiind un desrt potrivit si pentru cei mai mici pofticiosi.
Nu mai zabovesc mult si va las reteta pentru prajitura cu fistic, iaurt grecesc si rodie, un deliciu de vara, fara zahar adaugat.
Ce va trebuie?
2×150g iaurt grecesc
1×150g eritritol ( sau zahar)
1×150g ulei ( as pune mai putin 100ml pentu ca este sufiecient de uleios dela fistic
2×150g faina
2 oua
1 lingurita praf de copt
100g fistic maruntit
esenta de vanilie
Crema
250g mascarpone
sucul de la 1 lamaie
2 linguri miere ( sau in functie de gust)
samburi de rodie pentru decor
Cum se prepara?
1.Intr-un bol mixam toate ingredientele ( le masuram cu paharul de iaurt), cu exceptia fainii, prafului de copt si al fisticului maruntit, pe care le vom incorpora treptat cu o spatula.
2.Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt si lasam blatul sa isi faca de cap pentru 30-40 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
3.Intre timp pregatim crema, mai exact adaugam toate ingredientele intr-un bol si le mixam bine pana cand obtinem un amestec omogen.Crema de branza o vom adauga peste blatul rece, urmand sa decoram cu samburi de rodie.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!