Chec cu nuca si cacao fara zahar

Chec cu nuca si cacao fara zahar

Am avut pofta de o prajitura cu blat de nuca si o crema fina de vanilie, dar din lipsa de timp, am sfarsit prin a face un chec pufos cu nuca si cacao. E tot cu nuca, deci e pe acolo??.  Este un desert usor de pregatit, aromat, dar mai ales fara zahar adaugat.

Cred ca sunt aproape 2 luni de cand am incercat sa mananc fara zahar ( nu mi-a iesit tot timpul, dar as zice ca in proportie de 80% am reusit sa respect ?). Acum impartim dulcegariile cu Alexandru, pe care am reusit sa il tinem cat de mult pot departe de zahar si alte nebunii din comert.

Va las mai jos reteta pentru acest chec pufos cu nuca si cacao fara zahar adaugat, un desert potrivit pentru cei mici, dar si pentru cei mari.?

Ce va trebuie?
6 oua
4 linguri ulei
100g eritritol
150g  nuca macinata
 50g faina alba
 25g cacao
 coaja de lamaie
 nuca si fulgi de migdale pentru decor

Cum se prepara?

1.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si eritritolul.Intr-un bol separat amestecam galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie urmand sa le incorporam in spuma de albusuri.

2.Adugam treptat nuca macinata, faina si praful de copt si le incorporam cu ajutorul unei spatule. Jumatate din compozitie o amestecam cu cacao.

3.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si incepem sa turnam alternativ din cele doua compozitii. Decoroam cu fulgi de migdala si nuca si lasam checul la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul cu scobitoarea.



    • Buna. Cu siguranta se poate inlocui Eritritolul cu alt indulcitor. Nu am folosit pana acum siropul de artar in prajituri, dar l-am gustat si mi se pare destul de dulce. Nu ti-as putea spune cu exactitate cantitatea, dar cred ca poti pune in functie de gust.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *