Bomboane raw vegan cu nuca, migdale si prune
Ziua buna se cunoaste de dimineata, iar pentru un plus de energie am pregatit bomboane raw vegan cu nuca, migdale si prune deshidratate. Nu contin zahar, nu sunt procesate termic, iar pe langa faptul ca sunt sanatoase, mai sunt si gustoase.
Bomboanele sunt bogate in fibre datorita fulgilor de ovaz, care contin de asemenea calciu, potasiu si vitaminele B3 si B6. Am folosit si pudra de acai pentru o parte de compozitie. Fructele de acai ( palmier sud american) seamana cu afinele si au un gust asemanator cu cel al murelor, dar si al ciocolatei datorita polifenolilor continuti. Consumul fructelor sau al pudrei de acai imbunatateste sistemul digestiv, capacitatea de concentrare si circulatia sangelui, accelereaza metabolismul, are indice glicemic scazut.
Am servit aceste bomboane raw vegan cu nuca, migdale si prune deshidratate alaturi de o portie de budinca de chia cu lapte de cocos si iaurt din soia cu piersici.
Ce va trebuie?
100g fulgi de ovaz
100g nuca romaneasca
50g faina de migdale ( migdale maruntite)
50g prune deshidratate
1 lingurita seminte de chia
2 lingurite miere
50ml lapte de cocos
1 lingurita pudra de acai
Nuca de cocos si cacao organica pentru decor
Cum se prepara?
1.Adaugam toate ingredientele fara nuca de cocos si cacao organica intr-un robot de bucatarie si mixam pana cand obtinem o pasta.
2. Din pasta de mai sus formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos si cacao. Se pastreaza la frigider.