Briose cu banana si migdale fara gluten, zahar si lactoza

Briose cu banana si migdale fara gluten, zahar si lactoza

Am avut un weekend super plin din care, evident, nu a lipsit partea de bucatareala. Dupa ce am robotit prin casa toate cele, am trecut la partea de briosareala. Am vrut sa pregatesc un desert pe care sa il mananc fara sa am vreun gram de vinovatie, asta dupa ce am halit din tortul cu nuca ?. Asa au aparut aceste briose cu banana si migdale fara gluten, zahar si lactoza.

Combinatia de banana si migdale imi place tare mult, dar daca mai puneam si putina ciocolata fara zahar ( pe care am uitat sa o adaug) erau si mai si. Practic data viitoare va parea ca fac ceva nou!?.

Mi-au iesit undeva la 12 briose din ingredientele folosite, iar acestea s-au dovedit perfecte pentru o zi de luni la birou! Va las mai jos tot ce va trebuie pentru aceste briose delicioase cu banana si migdale fara gluten, zahar si lactoza.

Ce va trebuie?

2 oua
2 banane bine coapte
1 lingura zdravana de miere
150g faina de migdale ( ~12 linguri)
3 linguri de ulei din samburi de struguri
1/2 lingurtita praf de copt
3 linguri nuca macinata
esenta de vanilie
100 ml lapte de cocos

Cum se prepara?

1.Mai intai dam drumul la cuptor la 160 de grade, timp in care pregatim compozitia.

2 Batem albusurile spuma, iar intr-un bol separat amestecam galbenusurile cu uleiul, mierea si esenta de vanilie urmand apoi sa le adaugam peste spuma de albusuri.

3.Adaugam laptele de cocos, nuca, faina de migdale si praful de copt si amestecam bine cu o spatula pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam apoi banana pasata si amestecam bine.

4.Transferam aluatul in formele de briose, pe care le lasam la copt pentru aproximatix 15 -20 minute la foc mediu sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *