Cheesecake fara coacere cu iaurt grecesc si piersici

Cheesecake fara coacere cu iaurt grecesc si piersici

Pentru ca il avem in grupul de prieteni pe Mos Nicolae, l-am serbat marca traditii si delicii. Cu alte cuvinte, el a dat o masa mega traditionala, iar eu m-am ocupat de desert, pregatind ceva racoros si fructat: cheesecake fara coacere cu iaurt grecesc si piersici.

Revenind la masa imbelsugata cu bucate care mai de care, tin sa va anunt ca mi-am potolit pofta de carne la garnita la care am visat toata saptamana. Al nostru Mos Nicolae a facut carne inabusita ca la el la Moldova de ziceai ca bagase mana in borcanul lu’ mamaie cu carne tinuta la garnita.

A fost genial de buna. Am uitat de tacamuri si toate cele si am mancat cu mana, fix ca la tara. Mamaliga rasturnata , branza de oaie, sorici, muraturi , cartofi cu rozmarin, si un vin de tara au completat dezmatul asta culinar.

Stiam ca avem un meniu generos, tocmai din acest motiv m-am gandit sa mesteresc un desert usor si racoros. Am vrut sa va arat cum arata in sectiune, asa ca inainte de a fi servit invitatilor i-am facut o poza.

Va las mai jos reteta pentru acest cheesecake fara coacere cu iaurt grecesc si piersici, un desert usor, racoros si gustos.

Ce va trebuie?

Blat

250g biscuiti digestivi
125g unt topit

Crema

500g mascarpone
240g iaurt grecesc cu 10% grasime
Smantana neindulcita pentru frisca (100ml)
2 plicuri zahar vanilinat
50g zahar( in functie de gust)
Piersici dintr-un borcan de compot ( 700 ml)
10g foi gelatina
100ml zeama din compot

Decor
Piersicile dintr- un borcan de compot
10g foi gelatina
300 ml zeama din compot
Coacaze rosii

Cum se prepara?

1.Maruntim biscuitii digestivi si apoi adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o textura nispoasa.

2.Adaugam compozitia intr-o tava de tort si nivelam cu mana sau apasam cu un pahar pana cand formam blatul. Dam tava la frigider, timp in care ne ocupam de crema.


3.Scoatem piersicile din compot si le lasam sa se scurga de zeama si le taiem cubulete.


4.Maruntim cu ajutorul unui blender vertical zaharul impreuna cu cel vanilinat pana cand devine pudra si apoi il mixam cu branza mascarpone si iaurtul grecesc.


5.Mixam smantana pentru frisca pe care am adaugat-o in compozitia de mai sus.


6.Hidratam foile de gelatina timp de 5 minute in apa rece apoi le scurgem de apa si le adaugam intr-o craticioara cu 100ml zeama din compot de piersici la foc mic. Amestecam continuu pana cand gelatina se lechifiaza.


7.Dupa ce amestecul cu gelatina s-a racit in adaugam in crema de iaurt si mixam bine.


8.Incorporam piersicile taiate cubulete in crema cu o spatula. Adaugam compozitia peste blatul de biscuiti si lasam cheesecake-ul la frigider pentru 1 ora.


9.Dupa ce a trecut o ora, decoram tortul cu fructele feliate si apoi lasam la rece, timp in care pregatim jeleul.

10.Pentru jeleu, hidratam iar foile de gelatina pentru 5 minute si apoi le adaugam in zeama de compot. Incalzim pana cand se topeste complet gelatina.

11.Dupa ce s-a racit amestecul cu gelatina, il adaugam peste fructe si lasam cheesecake-ul la frigider peste noapte.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *