Gougeres sau gogosi cu branzeturi in aluat

Gougeres sau gogosi cu branzeturi in aluat

Atunci cand doresti sa pregatesti un aperitiv pentru o masa festiva, gougeres sau mai pe romaneste gogosi cu branzeturi in aluat, pot fi o alegere inspirata. Seamana foarte mult cu cojile de choux sau gogoselele de la profiterol, doar ca acestea sunt sarate, fiind o adevarata calatorie pe aripile gustului de data aceasta pana in Franta.

Aceste gogosele se fac destul de repede (ceea ce este un plus atunci cand ai multe preparate de facut) putand fi servite ca atare sau umplute cu diferite creme de branza, carne, salata de vinete sau orice altceva va trece prin minte. In mod normal, aluatul acestor gougeres se face cu branza  Comte, Gruyere sau Emmentaler. Eu nu am avaut nici una, nici alta, asa ca am pregatit un mix de parmezan si cateva soiuri de branza maturata. Am mai adaugat putin piper si boia dulce afumata si au fost bestiale.

Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de gougeres sau gogosi cu branzeturi in aluat pentru ca este delicioasa, usor de pregatit si ies o groaza. Din compozitia de mai jos mi-au iesit vreo 30-40 de bucati, depinde cat de mari le faceti.
 
Ce va trebuie?

200 ml lapte
150g faina
4 oua
100g unt
100g branzeturi maturate +parmezan
1/4 lingurita boia dulce afunata
piper si sare dupa gust

Cum se prepara?

1.Pentru inceput dam drumul la cuptor la 160 de grade si lasam sa se incalzeasca pana cand pregatim compozitia.

2.Intr-o craticioara punem la incalzit laptele impreuna cu untul si sarea. Cand acesta s-a topit, adaugam faina si amestecam bine pentru inca 2 minute.

3.Transferan compozitia intr-un bol si incepem sa mixam oualele pe rand pana cand compozitia devine una omogena. Adaugam branza data prin razatoare impreuna cu piperul si boiaua afumata si amestecam bine.

4.Cu ajutorul unui posh sau a unei lingurite formam gogosele ( eu le-am facut dupa ochi, nu am pastrat o dimensiune anume) direct in tava tapetata cu hartie de copt. Pastrati o mica distanta de 2-3 cm intre ele.

5.Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand devin aurii si ferme. Trebuie coapte suficient pentru a nu se dezumfla. Sunt gata cand au o textura usor uscata.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *