Brownie vegan cu multa ciocolata

Brownie vegan cu multa ciocolata

Imi place brownie sub orice forma : vegan, raw vegan sau clasica reteta, dar brownie vegan cu multa ciocolata este preferata mea. Trebuie sa va spun ca brownie chiar nu are nici o treaba cu negresa obisnuita pregatita de mamele noastre. Acest desert are o textura umeda si cu gust intens de ciocolata spre deosebire de clasica negresa. Brownie este usor sfaramicios , cu gust intens de cacao si nu contine praf de copt.

Pnetru mine brownie este portia perfecta de rasfat la cafeaua de dimineata . Imi place sa-mi savurez in tihna cafea, chiar 5 minute, dar sa fie ale mele. Prefer cafeaua proaspat rasnita, dar pana imi cumpar eu un expressor mai de Doamne ajuta, ma bucur de cafeaua mea neagra facuta la filtru. Gustul intens de cafea se asorteaza perfect cu un gust intens de cacao.

De fiecare data cand am ocazia, imi pregatesc brownie pentru a avea la cafea dimineata sau pur si simplu pentru a-mi satisface pofta de cicolata. Pornind de la reteta clasica de brownie, am ajuns la un brownie vegan cu multa ciocolata, cu ingrediente bio si cu putin zahar, astfel incat sa nu simt nici macar un gram de vinovatie cand infulec o bucata, doua de prajitura. Este un desert foarte usor de pregatit, sanatos si cu o textura umeda si sfaramicioasa.

Ce va trebuie?

200g ciocolata negra ( eu am folosit cu 54%)

120 ml lapte de cocos

100 ml ulei de cocos (sau mix de unt de cacao, ulei de cocos si unt de cocos pana la cantitatea de 100 ml)

 150g faina

 30g cacao ( am folosit cacao organica, are un gust mai intens)

50g zahar de cocos ( puteti sa mai adaugati daca nu vi se pare suficient de dulce)

1 praf de sare

miez de cacao ( cacao nibs)

 Cum se prepara?

extract pur se vanilie

1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade.

2.Topim ciocolata impreuna cu uleiul de cocos, untul de cocos si untul de cacao la bain marie.

3.Adaugam treptat laptele si amestecam pana obtinem un amestec omogen.

4.Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam zaharul si extractul de vanilie.

5.Cu ajutorul unei spatule incorporam faina, cacaoa si praful de copt.

 6.Turnam compozitia intr-o tava de 20×20 tapetata cu hartie de copt, si lasam prajitura la copt pentru 20-25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

7.Daca vi se pare ca are o textura prea sfaramicioasa, o puteti pastra la frigider. Se va intari datorita uleiului si untului de cocos.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *