Fursecuri fragede cu crema de ciocolata
Imi plac super mult fursecurile fragede cu unt, cu o usoara tenta de vanilie si lamaie, dar si mai mult imi plac fursecurile fragede cu crema de ciocolata pe care le-am incercat de curand. M-am gandit ca n-ar o idee rea sa mai adaug ceva in plus la reteta pe care o folosesc mereu cand vine vorba de biscuiti sau fursecuri fragede ( aici).
Am adaptat reteta astfel incat sa fie potrivita si pentru cei mici, inlocuind zaharul pudra cu miere. De asemenea, pentru noi am folosit crema clasica de alune, iar pentru Alexandru o crema de ciocolata fara zahar adaugat ( greentella?). Pentru data viitoare, voi amesteca crema de alune cu putin unt sa fie si mai cremoasa. Am in plan si o portie de fursecuri cu gem de prune pregatit de mama special pentru Alexandru, fara zahar adaugat, fiind indulcit cu banane. Este genial!
Ce va trebuie?
200g faina alba
1 lingura amidon de porumb
100g unt cu 82% grasime
2 linguri de miere
2 galbenusuri de ou
coaja de la 1 lamaie
crema de alune
crema de ciocolata fara zahar adaugat
Cum se prepara?
1.Mixam toata ingredientele (fara crema?) pana cand obtinem un amestec omogen.
2.Din aluat formam bile (de dimensiunile dorite) si facem o adancitura cu degetul in mijlocul fiecarei bile in care vom adauga din crema de ciocolata.
3.Lasam fursecurile sa se relaxeze la cuptor pentru 8-10 minute la 140 de grade.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!