Tort racoros cu fructe fara zahar adaugat

Tort racoros cu fructe fara zahar adaugat

Abia am asteptat sa vina weekendul pentru ca am avut o saptamana extrem de nebuna. Inca stau sa ma gandesc daca a fost cea mai proasta saptamana de pana acum, dar cu siguranta se regaseste in top 3 saptamani ” asa  nu”. Drept urmare, am vrut sa-mi “inec” amarul intr-un tort racoros cu fructe pe care l-am pregatit fara zahar adaugat, nu de alta, dar dupa ce ca am deraiat de la dieta vietii, macar sa nu plang in pumni.

Blatul de tort l-am pregatit cu cateva zile inainte ( sfatul mamei?), iar cu o zi inainte de servire am facut crema si am decorat aceste tort “dezbracat”. Crema este una racoroasa din mascarpone si iaurt gresesc, indulcita cu putina miere. Pentru a continua cu atmosfera de vacanta, am pus la facut si socata cu lamaie, lime si miere, fara drojdie, astfel incat sa ne racorim cu o baututa sanatoasa, dar si de sezon.

Gasiti mai jos reteta pentru acest tort racoros cu fructe fara zahar adaugat.

Ce va trebuie?

Blat
8 oua
9 linguri faina
4 linguri ulei
8 linguri rase indulcitor din stevie
esenta de vanilie

Crema
500 mascarpone
280g iaurt grecesc cu 10% grasime
4 linguri miere
un strop de esenta de vanilie
300g capsuni
200g zmeura
2 linguri gem de caspuni fara zahar

Decor
250ml smantana pentru frisca neindulcita
2 linguri miere
100g cirese

Sirop
200 ml apa plata
4linguri rase indulcitor din stevie
esenta de vanilie

Cum se prepara?

1.Intr-un bol incapator batem albusurile spuma cu un praf de sare si indulcitorul din stevie. Intr-un bol separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apoi le transferam peste albusuri si mai mixam putin pana se omegenizeaza. Renuntam la mixer si incepem sa incorporam treptat faina.

2.Transferam compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si lasam la copt pentru 20-25 de minute la foc mediu, pana cand blatul capata o culoare aurie.

3.Adaugam mascarpone, iaurtul, mierea si esenta de vanilie intr-un bol si mixam pana se incorporeaza bine. Feliem blatul in tret parti egale si pregatim siropul ( intr-un ibric incalzim apa cu indulcitorul din stevie si esenta de vanilie).

4.Insiropul primul blat, ungem cu gemul de capsuni si apoi aranjam capsunile taiate in jumatatem. Cu ajutorul unui pos adaugam jumatate din crema. Punem urmatorul blat insiropat si decoram cu jumatati de zmeura, iar apoi adaugam restul de crema si ultimul blat insiropat.

5.Mixam bine smantana pentru frisca, iar cand este gata adaugam si mierea, urmand apoi sa decoram tortul cu frisca si cirese.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *