Paine simpla impletita
De doua ori pe saptamana fac paine ( la masina), iar ieri a fost una din acele zile, doar ca am framantat-o eu pentru ca am vrut o paine simpla impletita. A iesit crocanta la exterior si pufoasa in interior, cu o usoara aroma de unt.
A fost ziua de framantat la noi in casa. Daca tot m-am apucat sa ma jos cu faina, am facut si cativa covrigi, doar ca de data aceasta a intervenit Alexandru si m-a ajutat la framantat. A fost un moment bun sa ne mai distram o leaca in bucatarie.
Va las mai jos reteta pentru aceasta paine simpla impletita, super usor de mesterit?
Ce va trebuie?
500g faina+50g pentru framantat
2 oua + 1 ou pentru uns
250 ml apa calduta
50 ml ulei
25 g unt topit
1 lingurita sare
7g drojdie uscata
Cum se prepara?
1.Am cernut faina intr-un castron incapator apoi am adaugat sarea ( pe margine), apa calduta, uleiul&untul, ouale, drojdia si am inceput sa framant pentru 10 minute. Am lasat aluatul la dospit pentru 40 de minute ( sau pana cand isi dubleaza volumul).
2. Dupa ce s-a dospit aluatul, l-am impartit in doua bile egale, iar apoi fiecare bila in trei partie egale. Am rulat fiecare parte, apoi le-am impletit. Am repetat si pentru cea de a doua paine. Am adugat painilele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
3. Dupa ce au mai stat la dospit pentru inca 30 de minute, le-am uns cu putin ou batut si le-am lasat la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu sau pana cand s-au rumenit.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!