Fursecuri de post cu cocos si lamaie fara gluten si zahar

Nu are rost sa va spun ca statul asta acasa aduce la pachet o pofta mare de rontait, mai ales in cazul lui Alexandru. Provocarea cea mare este ca trebuie sa ii fac in fiecare zi o noua gustare, care sa ii ajunga pentru toata ziua. Dupa portia de fursecuri cu malai, i-am pregatit fursecuri de post cu cocos si lamaie fara gluten si fara zahar adaugat.
Lui Alexandru ii place cocosul, iar combinatia asta de cocos si lamaie este super gustoasa, dar mai ales te duce cu gandul la vacanta…da…imi sta capu’ numai la iesit, dar sa revenim la ale noastre. Pentru ca ii plac stelutele, am ales o forma de stea pentru a-i atrage si mai mult atentia. Asa ca atunci cand s-a trezit dupa amiaza si a vazut ce surpriza il astepta in cuptor, s-a bucurat si a strigat imediat: steluteeeee⭐⭐⭐⭐
Aceste fursecuri de post cu cocos si lamaie fara gluten si fara zahar sunt o gustare sanatoasa atat pentru cei mici, dar si pentru cei mari, mai ales ca se fac foarte repede. Va las mai jos reteta pentru aceste stelute aromate.

Ce va trebuie?
100ml lapte de orez
3 linguri de ulei de cocos solid
2 linguri miere
2 linguri fulgi de cocos
10 linguri rase de faina fara gluten
sucul de la 1/2lamaie
putina coaja de lamaie
un strop de esenta de vanilie ( sau extract pur de vanilie)
1/2 lingurita bicarbonat fara gluten
Cum se prepara?
1.Punem la incalzit laptele, uleiul solid de cocos si mierea. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam putina esenta de vanilie, sucul si coaja de lamaie.
2.Amestecam bine, urmand sa adaugam bicarbonatul, fulgii de nuca de cocos si faina. Amestecam si vom obtinem un amestec usor lipicios pe care il lasam la frigider pt 10 minute.
3. Am intins aluatul intr-o foaie mai groasa si am format stelutele pe care le-am decorat cu putina miere si fulgi de cocos. Lasam la copt pentru 10-15 minute la foc mediu.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Buna ! Super reteta insa am avut ceva probleme cu consistenta aluatului (prea moale).
Ai putea te rog sa aproximezi cantitatile pt faina si uleiul de cocos ?
Multumesc
Buna, Maria!Ma bucur ca le-ai incercat, dar daca ti s-a parut aluatul prea moale, ai putea sa mai adaugi putina faina fara gluten sau nuca de cocos si sa il tii putin mai mult la frigider. Cand mai fac reteta, o sa revin si cu gramajele exacte.?
Se lucreaza mai greu cu faina fara gluten..ai putea sa incerci sa pui faina pe blatul de lucru, aluatul rece , aplatizezi putin si apoi acoperi cu folie alimentara si intinzi apoi aluatul
Da, exact asta am facut !! Insa in final aluatul tot nu a fost indeajuns de tare incat sa pot reusi sa i dau forme anume asa ca le am facut rotunde (sau ceva pe acolo) :)) Foarte bune la gust ! Mersi mult!
Mierea nu este vegana.
Da, asa este! Multumesc…voi modifica?