Paine pufoasa cu lapte si unt
Ce faci cand laptele mai are o lecuta si expira? Raspuns corect: paine pufoasa cu lapte si unt! M-am gandit si m-am razgandit daca sa fac ceva dulce, dar eram curioasa sa vad cum este aceasta paine!
Am facut aceasta reteta acum cateva zile si m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta, dar mai ales sa va spun ca este mega delicioasa. Daca sunteti fani croissante cu unt, sigur o sa va placa si aceasta paine pufoasa cu lapte si unt. Data viitoare o sa fac chifle din acest aluat, fiind si mai usor de halit. Pot sa va spun doar ca nu a rezistat pana a doua zi.
Ce va trebuie?
250g faina
200g lapte
1 lingurita drojdie uscata (~ 3.5 g)
30g unt moale
3g sare
1 lingurita zahar ( cred ca e suficienta si 1/2 lingurita)
Cum se prepara?
1.Intr-un pahar dizolvam drojdia impreuna cu laptele caldut si lasam pentru 5 minute.
2.Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si laptele cu drojdia. Framantam pentru 10-15 minute, iar apoi adaugam peste coca untul moale si framantam iar pentru 5 minute.
3.Lasam la dospit, la loc caldut, pentru 40-50 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Apoi impartim aluatul in 5 parti egale. Formam apoi bile, pe care le vom aseza una langa alta intr-o tava de cozonac/ chec tapetata cu hartie de copt.
4.Lasam la dospit pentru inca 10 minute, apoi bagam painea in cuptorul incins pentru 25-30 de minute la foc mediu sau pana cand se rumeneste. Este delicioasa!
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Pâine ca la mama acasă! Felicitări! Arată super ! Pofta buna !
Multumesc mult, nasa! E super gustoasa!??