Cornuri pufoase cu si fara gluten

Dupa ce am descoperit o noua reteta de aluat pentru cozonac, am zis ca e musai sa fac si cornuri, fie ele simple, cu miere sau ciocolata. Asa ca am reusit sa ne indulcim o alta zi de stat in casa cu cornuri pufoase cu si fara gluten.

Ingredientele pentru cornurile cu gluten le gasiti aici. Dupa ce este dospit aluatul, il impartim in doua, urmand apoi sa il intindem sub forma unui dreptunghi, iar apoi taiem forme de triunghi. Le-am lasat fie simple, fie umplute cu crema de alune, iar apoi le-am uns cu miere.

Pentru cornurile pufoase fara gluten, lactoza si zahar adaugat , aveti nevoie de:
- 250g faina fara gluten
- 100ml lapte de cocos
- 50ml ulei din samburi se struguri
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1ou + 2 albusuri ( au ramas de la aluatul celalalt)
- 1 lingura miere ( in functie de gust) +1 lingura pentru uns cornurile
- esenta/ extract pur de vanilie ( optional)

Cum se prepara?
1.Intr-un bol adaugam faina, iar intr-un ibric punem la incalzit laptele si mierea. Adaugam laptele caldut peste faina, drojdia, albusurile si oul.
2. Framantam bine si apoi lasam la dospit pentru 40 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Formam triunghiuri din aluat, le ungem cu miere si apoi rulam.
3. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cornurile si lasam la copt pentru 15 minute.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Ce făină ați folosit? M-ar interesa firma, știu că fiecare firmă are un mix diferit de făină și câteodată acest lucru face diferența într-o rețetă.
Buna,Cristy! Am folosit mix C de Schar ? Spor la prajiturit!?
Se coc la foc potrivit, 180-200°C sau la foc mai iute?
Buna, se coc la foc potrivit!?
Aha, mulțumesc mult! 🙂
Buna, ai incercat si cu unt aceste cornulete fara gluten? Nu am ulei de samburi de struguri ?
Buna!? Nu am incercat la aceasta reteta, dar cu siguranta poti sa folosesti unt. O zi frumoasa?
Bună! Ptr ce se folosește uleiul de struguri în aceasta rețetă?
Buna, Georgiana?. Poti folosi orice ulei, insa uleiul de struguri are un gust neutru (eu il folosesc destul de des).