Cheesecake cu ananas si un gand de vacanta

M-am gandit sa pregatesc ceva care sa ma duca si mai mult cu gandul la vacanta mult asteptata cu ceva soare, cocktail si multa socializare. Exact! Pana atunci ne multumim cu gustul de vacanta, una exotica, asa ca am pregatit rapid un cheesecake fara coacere cu ananas presarat cu un gand de vacanta.
Sa lucrezi de acasa cu un copil de 2 ani jumatate pot spune ca este o super provocare , mai ales pentru neuronii mei. Legea lui Murphy se aplica perfect si anume atunci cand am o zi mai aglomerata, Alexandru fix in ziua aia nu vrea sa doarma dupa amiaza sau face mofturi la mancare sau mai stiu eu ce i se nazare.Am pregatit acest cheesecake fara coacere cu ananas pentru ca poate fi o gustare rapida si nu este foarte dulce. Va las mai jos toate ingredientele necesare si modul de preparare.
Ce va trebuie?
Blat
250g biscuiti digestivi
125g unt topit
Crema
500g mascarpone
140g iaurt grecesc cu 10% grasime
1 lingura zahar pudra vanilinat
1 lingura miere ( sau in functie de gust)
Bucati de ananas dintr-un borcan de compot
10g foi gelatina
100ml zeama din compot
Decor
300 ml zeama din compor
Bucati de ananas dintr- un borcan de compot
10g foi gelatina

Cum se prepara?
1.Maruntim biscuitii digestivi si apoi adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o textura nispoasa.
2.Adaugam compozitia intr-o tava de tort si nivelam cu mana sau apasam cu un pahar pana cand formam blatul. Dam tava la frigider, timp in care ne ocupam de crema.
3.Scoatem bucatile de ananas din compot si le lasam sa se scurga de zeama si le taiem cubulete.
4.Mixam mierea si zarul pudra impreuna cu branza mascarpone si iaurtul grecesc, urmand apoi sa incorporam bucatile se ananas.
5.Hidratam foile de gelatina timp de 5 minute in apa rece apoi le scurgem de apa si le adaugam intr-o craticioara cu 100ml zeama din compot de piersici la foc mic. Amestecam continuu pana cand gelatina se lechifiaza. Dupa ce amestecul cu gelatina s-a racit in adaugam in crema de mai sus si mixam bine.
6.Adaugam compozitia peste blatul de biscuiti si lasam cheesecake-ul la frigider pentru 1 ora. Dupa ce a trecut o ora, decoram tortul cu fructele feliate si apoi lasam la rece, timp in care pregatim jeleul.
7.Pentru jeleu, hidratam iar foile de gelatina pentru 5 minute si apoi le adaugam in zeama de compot. Incalzim pana cand se topeste complet gelatina.
8.Dupa ce s-a racit amestecul cu gelatina, il adaugam peste fructe si lasam cheesecake-ul la frigider peste noapte.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!