3,2,1…start la biscuiti de casa cu vanilie si portocala
Dupa o zi plina cu peripetii si alte nebunii, ceva dulce era mai mult decat recomandat. Asa ca am dat startul la biscuiti de casa cu vanilie si portocala. Desi afara e cald de mori, reteta asta m-a dus cu gandul la zilele friguroase de iarna, cand stateam cuibarita pe canapea cu o farfurie mormanita de biscuiti alaturi de o cana generoasa cu lapte.
Acesti biscuiti au un aluat foarte fraged datorita untului, fiind traditional englezesti ( sunt cunoscuti sub denumirea de shortbread) . Compozitia este pregatita din 3 masuri de faina, 2 de unt si una de zahar. Puteti insa sa le dati o nota personala prin adaugarea unor arome pe care le indragiti. Eu am adaugat coaja de portocala si vanilie.
Pentru ca reteta asta de biscuiti contine cam mult zahar pentru cat ii dau eu prichindelului, i-am pregatit si lui cativa biscuiti cu migdale si miere. Am folosit 100g faina de migdale, 2 lingurite de miere, ½ lingurita bicarbonat de sodiu, extract pur de vanilie si putin ghimbir ras. Am format un amestec din care am pregatit 6 biscuiti pe care i-am lasat 8 minute la copt.
Va las mai jos reteta pentru biscuitii aromati de casa.
Ce va trebuie?
300g faina
200g unt
100g zahar pudra ( eu am folosit zahar brut )
coaja de la o portocala
extract pur de vanilie
Cum se prepara?
1. Dam drumul la cuptor la 160 de grade.
2.Mixam toata ingredientele pana cand obtinem un amestec omogen.
3. Formam o bila pe care o lasam 30 de minute la frigider.
4.Intindem aluatul si decupam formele pe care le dorim pentru biscuiti.
5.Lasam biscuiti sa se relaxeze la cuptor pentru 8-10 minute la 140 de grade
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
I-am incercat!Sunt foarte gustosi si aromati!
Multumesc mult! Cu siguranta ii voi mai pregati si cu alte ocazii!?
Absolut deliciosi!
Yeeey! Ma bucur tare mult!
Buna? Nu,nu am folosit unt. Insa daca nu se leaga aluatul, mai puteti adauga putina apa plata, asta in cazul in care doriti ca biscuitii sa fie de post. O zi frumoasa?
Buna ziua ! O intrebare pt reteta cu faina de migdale, unt nu a ti folosit? Si daca da, ce cantitate?
Multumesc !