Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea

De obicei un tort are in spate o sarbatoare, o zi de nastere, o zi aniversara, dar de aceasta data acest tort cu cu nuca si cafea l-am pregatit pur si simplu. M-am gandit ca nu trebuie sa avem un motiv anume sa sarbatorim, este mai mult decat suficient ca suntem bine, sanatosi si ca ne leaga cel mai important lucru: iubirea!

Nu trebuie sa pregatim chestii sofisticate sau sa punem fata de masa alba doar ca avem invitati la masa. Putem sa facem lucrul acesta oricand. Asa ca, friptura este deja in vacanta la cuptor, se rasfata printre mirodenii, am cumparat si cateva flori pentru a aduce si mai repede primavara in casa si in sufletele noastre!

Tortul nu este facut la intamplare, fiind o combinatie intre ce ne place cel mai mult atat mie, cat si sotului: cafea, nuca si crema de alune. Blatul este plin de nuca si insiropat cu sirop de cafea,  iar crema este una de unt cu crema de alune si evident….cafea.

Este un tort destul de greu datorita cremei de unt, dar acest lucru se rezolva printr-o felie mai mica? Gasiti mai jos tot ce va trebuie pentru a pregati acest tort cu nuca si cafea.

Ce va trebuie?

Blat

6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
9 liguri nuca macinata
4 linguri faina
1 plic zahar vanilinat
esenta de vanilie

Crema
5 oua
5 linguri zahar
6 g ness ( 3 pliculete)
300g unt moale
4 linguri de crema de alune

Sirop
100ml apa
2 linguri zahar
esenta de cafea

Cum se prepara?

1.  Batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie si le adaugam peste spuma de albusuri, mixand bine.Faina si nuca le adaugam treptat cu ajutorul unei spatule.

2.Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si transferam aluatul. Lasam la copt pentru 20-25 de minute la foc mediu, pana se rumeneste usor.

3.Crema se prepara pe baie de aburi. Mai intai mixam oualele cu zaharul si ness-ul, apoi punem crema sa se ingroase pe baie de aburi. Dupa ce a capatat consistenta unui sos gros, o luam de pe foc, si asteptam sa se raceasca putin astfel incat temperatura cremei sa fie aproape la fel cu cea a untului. Adaugam untul moale si crema de alune peste crema de cafea si mixam bine pana se omogenizeaza.

4.Pregatim siropul de cafea prin incalzirea apei cu zaharul si esenta de cafea. Dupa ce s-a racit, insiropam jumatatile de blat. Adugam apoi 3 sferturi din crema peste primul blat  acoperim cu cel de-al doilea si adaugam restul de crema. Decoram cu ciocolata rasa si nuci pecan.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *