Turta dulce vegana fara gluten si zahar

Turta dulce vegana fara gluten si zahar

Iarna vine la pachet cu tot ce inseamna bucurie, fericire si mai ales intoarcere in timp la scumpa copilarie. Aceasta perioada imi aduce aminte de turta dulce. Mi-am dorit sa aduc si mai mult din spiritul sarbatorilor in casa noastra asa ca i-am pregatit lui Alexandru turta dulce vegana fara gluten si zahar.Este un desert la indemana pentru toata lumea si pe placul celor mai mici pofticiosi. Alexandru a mancat toata tava pe nerasuflate.?

Cu doar cateva ingrediente puteti aduce mirosul sarbatorilor de iarna si bucuria pe chipul celor mici, dar si pentru pofticiosii mai mari care tin post. Va las reteta mai jos pentru turta dulce vegana fara gluten si zahar.

Ce va trebuie?

200g faina fara gluten
50ml ulei de cocos si crema de cocos
50ml lapte de cocos
1 lingurita scortisoara sau dupa gust
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita bicarbonat
3 linguri zdravene de miere

Cum se prepara?

1.Am adaugat intr-o bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, nucsoara si bicarbonat.

2.Am incalzit uleiul de cocos si laptele de cocos si le-am adaugat peste ingredientele uscate.

3.Adaugam mierea si amestecam pana cand obtinem o textura omogena.

4. Acoperim cu o folie alimentara aluatul si il intindem cu sucitorul. Cu ajutorul unor forme de decupat taiem aluatul in stelute, bradut, spargator de nuci, etc.

5. Incalzim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam turta dulce si dam la cuptor pentru 10 minute.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *