Fursecuri conuri de brad
Imi plac la nebunie zilele de iarna in care stau si prajituresc diferite bunatati. Este cu adevarat o Repetitie de Craciun! Cea mai frumoasa parte legata de sarbatori o reprezinta fix aceasta perioada dinaintea acestora. Cu forfota specifica, pregatiri, cadouri, activitati de Craciun cu cei mici.
Pentru ca iarna nu are farmec fara brad si mirosul acestuia, m-am gandit ca niste fursecuri in forma de conuri de brad s-ar incadra perfect pe masa mea de Craciun. Am facut cateva si trebuie sa va spun ca sunt atat de fragede si bune incat cu greu te abtii din mancat. Eu le-am adaugat esenta de rom, insa puteti adauga lejer coaja de portocala daca va place mai mult. Ce vreau sa spun este ca sunt bune rau si mi-ar placea sa nu ma credeti si sa va apucati sa le pregatiti.
Veti vedea ca nu aveti nevoie de multe ingrediente si nici de prea mult timp pentru un desert care sigur va atrage nu doar atentia ci si imbratisari de multumire.
Din compozitia de mai jos ies 16 fursecuri maricele.
Ce va trebuie?
80g unt
90g zahar pudra
270g faina
30g cacao
50ml ulei (eu am folosit unul din samburi de struguri pentru un gust cat mai neutru)
1 ou
10g praf de copt
esenta de rom
Cum se prepara?
1.In bolul mixerului adaugam untul moale, zaharul pudra, esenta de rom si incepem sa mixam.
2.Adaugam apoi uleiul si oul mixand in continuare.
3.Intr-un alt bol amestecam faina impreuna cu cacaoa si praful de copt. Le adaugam peste compozitia de mai sus.
4.Mixam pana cand obtinem un aluat omogen pe care il lasam la frigider pentru 30 de minute.
5.Dupa cele 30 de minute incepem sa formam conurile de brad. Cu ajutorul unui cutit trasam linii pe diagonala, apoi altele in sens invers pentru a semana cat mai bine cu un con de brad.
P.S. Aceasta este una dintre retetele cu care am participat la competitia culinara Repetitie de Craciun organizata de Amintiri gustoase si Cronicari digitali.
Sper sa va placa! 🙂