Buns cu ricotta si afine

Buns cu ricotta si afine

Sunt fan declarat branzoaice, poale-n brau, sau oricare alt aluat pufos dichist cu branza dulce, motiv pentru care am incercat si eu sa pregatesc buns cu ricotta si afine.

Sunt super pufoase, aluatul este dulce si aromat, iar umplutura vine sa aduca si mai multa savoare. Daca nu stiti ce sa le mai puneti celor mici, dar si celor mari la pachet, va recomand sa incercati aceste buns cu ricotta si afine…sau ce alte fructe va sunt pe plac.

Ce va trebuie?

500g faina
250ml lape
7g drojdie uscata
100g zahar + 1 plic zahar vanilinat
100g unt moale
2 oua
50ml ulei
esenta de vanilie
coaja de lamaie / portocala

Umplutura


250g ricotta
30g zahar + 2 plicuri zahar vanilinat
1 ou
15g gris
coaja de portocala

Cum se prepara?

1. Incalzim putin laptele impreuna cu zaharul.

2. In bolul mixerului transferam laptele si adaugam drojdia pe care o lasam sa se activeze pentru 10 minute.

3. Adaugam apoi oualele, uleiul, esenta de vanilie, coaja de citrice si incepem sa amestecam. Incorporam faina, adaugand apoi untul putin cate putin, continuand sa framantam. Lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

4. Din aluatul obtinut formam bile de dimensiunea dorita ( eu am impartit aluatul in 9, dar mi s-a parut ca au iesit cam maricele), facem o gaura in mijloc cu paharul unde adaugam umplutura cu ricotta si afine.

5. Ungem pufoseniile cu galbenus amestecat cu putina esenta de vanilie si dam la cuptor pentru ~ 40 de minute la 180 de grade.

6. Cand le scoatem din cuptor le  putem unge cu miere sau pudra cu zahar pudra.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *