Tort de mere cu zahar ars
Weekend-ul e si mai bun atunci cand il incepi cu ceva dulce…iar noi l-am inceput cu tort de mere cu zahar ars. Este o reteta usoara, la indemana oricui, insa vine la pachet cu multe amintiri.
Mama imi facea mereu acest desert cand eram mica, asa ca am ales ca astazi sa il astept pe Alex cu o felie de tort si sa ducem “mostenirea gustului” mai departe . S-a bucurat cu aceeasi intensitate cu care si eu ma bucuram cand vedeam ca dupa ce terminam pranzul, mama aducea o felie generoasa de tort. A stiut mereu cum sa ma rasfete!
Daca v-am facut pofta de o felie de tort de mere cu zahar ars, atunci va las reteta mai jos.
Ce va trebuie?
Blat
6 oua
50ml ulei
120g zahar
120g faina
5g praf de copt
Coaja de lamaie
Esenta de rom
1kg mere
50g nuca
50g stafide hidratate in rom / esenta de rom
150g zahar pentru zaharul ars
Decor: 300ml smantana pentru frisca
Cum se prepara?
1.Am decojit merele, am scos samburii si le-am umplut cu nuca maruntita si stafide tinute la hidratat in apa cu putina esenta de rom. Le-am bagat apoi la cuptor pentru 10 minute, timp in care am pregatit blatul.
2.Am mixat albusurile cu zaharul si un praf de sare, incorporand apoi galbenusurile, uleiul, esenta de rom si faina.
3.Am adaugat zaharul in tava de copt si l-am topit, asezand merele scoase din cuptor peste care am transferat aluatul.
4 Am lasat la copt pentru 30 de minute la 180 de grade, insa cel mai bun test ramane testul cu scobitoarea ;).
5.Am scos apoi tortul din cuptor, l-am lasat 5 minute sa se odihneasca si apoi l-am rasturnat pe un platou. L-am decorat cu frisca atunci cand s-a racit complet
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!