Gogosi berlineze cu ciocolata
Este cineva care nu iubeste gogosile? Eu sunt fan gogosi mai ales cele facute de mamaie, insa m-am hotarat sa testez cateva retete de gogosi si din alte colturi ale lumii.
Asa ca am inceput cu o reteta destul de cunoscuta: gogosi berlineze cu ciocolata. Sunt atat de bune simple, dischisite cu zahar pudra, dar si umplute cu ciocolata sau gemul preferat.
Nu ai cum sa refuzi o astfel de gogoasa, asa ca va las mai jos reteta sa incercati aceate pufosenii delicioase.
Ce va trebuie?
500g faina
250ml lapte
4 galbenusuri de ou
7g drojdie uscata
50g zahar
10g zahar vanilinat
50g unt moale
Coaja de lamaie
Esenta de vanilie
Ulei pentru prajit
Cum se prepara?
1. Incalzim laptele usor pe care il amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Lasam sa se activeze pentru 10 minute.
2. Transferam amestecul in bolul unui mixer, adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Incorporam apoi faina si untul moale.
3. Framantam pentru 15 minute, iar apoi lasam la dospit pentru 30 de minute sau pana cand isi dulbleaza volumul.
4. Intindem aluatul intr-o foaie cu o grosime de 2cm din care vom forma gogosile cu ajutorul unui pahar. Lasam iar la dospit pentru 20-30 de minute, urmand ca apoi sa punem uleiul la incins. Adaugam gogosile si le lasam la prajit la foc mic pana cand devin usor aramii, urmand ca apoi sa le intoarcem si pe cealalta parte.