Tiramisu cu zmeura si fistic
Nu este o zi in care sa nu ma gandesc la cat de frumos a fost in Bari si cat de mult imi doresc sa ma reintorc. Insa pana la o noua vizita, mai indulcesc asteptarea cu un tiramisu cu zmeura si crema de fistic de la ei.
Ce va trebuie?
500g piscoturi
200ml cafea (sa fie rece cand o folositi) + 10 ml amaretto + 1 lingura zahar
500g mascarpone
50g zahar pudra
2 linguri crema de fistic
3 galbenusuri
200g zmeura
Cum se prepara?
1.Intr-un bol mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugam apoi crema de fistic si mascarpone, continuand sa mixam.
2.Intr-o tava dreptunghiulara (20×30) incepem sa asezam piscoturile inmuiate in siropul din cafea & amaretto & zahar. Adaugam apoi jumatate din crema, decoram cu zmeura proaspata, adaugand apoi restul de piscoturi insiropate si crema ramasa. Decoram cu zmeura ramasa sau putem pudra cu cacao.
Daca sunteti fan zmeura si fistic, dar mai ales fani Italia, eu zic ca merita sa-l incercati .