Pasca fara aluat cu ciocolata si lichior de portocala
Daca va plac deserturile cu branza si ciocolata, atunci va propun o altfel de pasca fara aluat ( sau cheesecake ????). Are ciocolata din belsug si un gust discret de portocala de la lichior.
Mi se pare ca este o alegere buna atunci cand vrei un desert rapid, racoros pe care sa il poti savura alaturi de o cupa de inghetata sau de o cafea.
Ce va trebuie?
600g branza de vaci
150g smantana cat mai grasa
150g cicolata neagra
100ml smantana pentru frisca
100g unt
150g zahar
3 oua
50g faina
20g zahar vanilinat
20 ml lichior de portocale ( eu am folosit Grand Marnier)
Razatura de la o portocala
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam untul la temperatura camerei pe care il vom mixa impreuna cu zaharul.
2.Incorporam treptat cele trei oua, smantana, razatura de portocala si lichiorul.
4. Incalzim smantana pentru frisca si o adaugam peste ciocolata neagra. Amestecul obtinut il adaugam in compozitia de mai sus si mixam in continuare.
5. Adugam apoi branza de vaci si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena, urmand ca apoi sa adaugam si faina.
6. Pregatim o tava de copt ( am folosit una cu un d =20 cm) , transferam compozitia pe care o dam in cuptorul incins pentru aproximativ 1 ora la 180 de grade.
Optional puteti decora un ganache de ciocolata sau puteti pudra cu zahar pudra sau cacao.
Gasiti AICI si reteta clasica se pasca fara aluat cu stafide :).