Negresa de post cu visine
Daca ar fi sa aleg intre brownie si celebra noastra negresa, aleg detasat brownie pentru ca are ciocolata din belsug, insa sotul meu va merge pe clasic :). Tocmai pentru ca ii place atat de mult i-am pregatit de curand o negresa de post cu visine, super pufoasa si aromata.
Nu este o reteta prea complicata, asa ca daca vreti ceva bun, de post, rapid ( maxim 35 de minute) incercati aceasta negresa de post cu visine.
Am ales sa dau mai multa savoare acestui desert, asa ca am combinat apa minerala cu compot de visine si am decorat cu visine din compot pe care le-am tinut in putina esenta de rom ( din pacate nu am avut rom la indemana).
Ce va trebuie?
400g faina
200ml apa minerala
100ml compot de visine
200g zahar
250ml ulei
100g magiun prune
50g cacao
8g praf de copt (1 plic)
esenta de rom
visine din compot
Cum se prepara?
1. Intr-un bol incapator adaugam apa minerala, compotul, uleiul, esenta de rom, zaharul si amestecam bine cu un tel.
2. Incorporam apoi faina, parful de copt si cacaoa, iar la sfarsit adaugam si magiunul de prune.
3. In tava de copt ( am folosit una de 20×20) punem hartie de copt si transferam compozitia, decorand pe alocuri cu visinele din compot pe care le-am tinut inainte in putina esenta de rom si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.