Madlene cu fistic si lime
Sunt fan declarat fistic, iar de lime nici nu mai vorbesc. Imi plac deserturile care contin aceasta combinatie, asa ca m-am oprit la pregatirea unor madlene cu fistic si lime.
Daca v-ati hotarat sa le incercati si voi e bine de stiut ca aluatul pentru madlene trebuie tinut minim 12h la frigider sau mai bine peste noapte intrucat se coace mult mai bine daca este tinut la rece.
Pentru a obtine “perla” din mijloc, acestea au nevoie de un soc termic, motiv pentru care se coc 5 minute la 200 de grade si inca 5 minute la 180 pana cand devin usor aramii pe margini.
Aceste deliciosenii frantuzesti, cu forma de scoica, gust intens de unt si textura moale sunt extrem de bune si usor greu de pregatit.
P.S. Din ingredientele de mai jos va ies 24 de madlene cu fistic si lime.
Ce va trebuie?
120g unt
150g faina
30g fistic maruntit
3 oua (~150g)
100g zahar
10g zahar vanilinat
20g miere
Coaja de la 2 lime
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam zaharul impreuna cu coaja de lime si amestecam bine cu mana, astfel incat sa se intrepatrunda in zahar aroma de lime.
2. Intr-un alt bol adaugam ouale pe care le amestecam bine cu telul impreuna cu zaharul de mai sus, mierea si untul topit si racit.
3. Incorporam apoi faina si fisticul maruntiti.
4. Aluatul obtinut il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la frigider peste noapte.
5. A doua zi, incalzim cuptorul la 200 de grade, ungem forma de copt cu unt si tapetam cu faina. Umplem fiecare forma cu 3/4 din compozitie.
6. Dam tava cu madlene la cuptor pentru 4 minute la 200de grade si alte 4 minute la 180 de grade sau pana cand devin usor aramii pe margini.